Gemeente Cromstrijen


Overeenstemming over nieuwe coalitie

16-03-2010

Na constructieve besprekingen zijn de fracties van VVD, Cromstrijen '98, D66 en SGP het eens over het vormen van een college. Hierdoor honoreren zij de uitslag van de verkiezingen, aangezien de 3 grote winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen zitting hebben in het nieuwe college. Door de deelname van de SGP ontstaat er bovendien een breed college dat mag rekenen op een raadsmeerderheid van 9 van de 15 zetels.

De 4 partijen stellen aan de raad voor om de volgende wethouderskandidaten te benoemen:

Hans Flieringa (VVD)
Ineke Korbijn (Cromstrijen '98)
Peter Riedijk (D66)
Ad Herweijer (SGP)

Het is bedoeling dat de beoogde wethouders worden benoemd in de raadsvergadering op dinsdag 30 maart 2010. Tijdens deze raad wordt ook het hoofdpuntenprogramma aan de raad gepresenteerd.

De fracties van VVD, Cromstrijen '98, D66 en SGP hechten er belang aan om de goede samenwerking binnen de raad van de afgelopen 4 jaar voort te zetten. Cromstrijen staat voor grote uitdagingen in de komende jaren. De voornoemde fractie gaan deze uitdagingen graag met de hele raad aan.

Over de exacte portefeuilleverdeling zijn de partijen het op hoofdlijnen eens. De komende dagen zetten zij nog de puntjes op de i. Zodra de verdeling bekend is, publiceren wij deze op deze internetsite.