Ingezonden persbericht


Ben Janssens, voorzitter TEFAF en Peter Helleman, president Skål Limburg

Maastricht, 16 maart- TEFAF Maastricht (The European Fine Art Fair) ontving vandaag de Skål Limburg Tourisme Award.

Deze prijs wordt sinds 2005 jaarlijks uitgereikt door de ondernemersclub Skål Limburg aan een persoon of organisatie die zich uitzonderlijk heeft ingezet voor de promotie van Nederlands- en Belgisch Limburg op internationaal gebied. Skål Limburg is van mening dat TEFAF aanzienlijk heeft bijgedragen aan de bekendheid van Nederlands- en Belgisch Limburg.

TEFAF Maastricht trekt jaarlijks circa 70.000 nationale- en internationale kunstliefhebbers aan. De exposanten brengen meer dan 30.000 kunstwerken, variërend van voorwerpen uit het Neolitische tijdperk tot hedendaagse kunst. Alles wordt vóór de beurs streng gekeurd.

De beurs promoot de stad Maastricht actief in het buitenland en ondersteunt initiatieven zoals het "Tijdens TEFAF" festival met culturele activiteiten zoals dans, toneel en concerten.

De Award bestaat uit een tekening van kunstenaar Steven Wilsens.

Eerdere prijswinnaars waren Mevrouw Houben-Bertrand, Eregouverneur (2006), Dagattractief Limburg vzv (2007), Philip Hilver, Adjunct Hoofdredacteur bij TV zender L1 (2008) en 't Struyskommitee voor het organiseren van het Preuvenemint (2009).

De Skål Limburg Tourisme Award is vandaag uitgereikt aan Ben Janssens, voorzitter van het Dagelijkse Bestuur van TEFAF. De uitreiking vond plaats in de stand van Chapeau! op de beurs in het MECC in Maastricht. TEFAF duurt nog tot en met zondag 21 maart.

TEFAF & AXA Art: Kunst, meer dan een investering

De samenwerking met TEFAF biedt AXA Art een belangrijke mogelijkheid haar expertise voor kunstverzamelaars te profileren, aandacht te geven aan collectiebeheer, zoals de breekbaarheid van kunstvoorwerpen en te nemen belangrijke maatregelen om een collectie in optimale conditie te houden.