Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 16 maart 2010

BNN NOG NIET KLAAR MET LIJST 0

De programmakers van BNN zijn van plan om door te gaan met het maken van Lijst 0. Het Commissariaat voor de Media (CvdM) heeft BNN vandaag laten weten het lanceren van een politieke partij in het programma Lijst 0 niet toe te staan. De juristen van BNN zagen en zien dit anders. BNN rekent het maken van programma's die de kloof tussen jongeren en politiek dichten wel tot haar hoofdtaak. Het oprichten van een politieke partij binnen het programma ziet BNN als een geloofwaardig middel om dit doel te bereiken.

BNN is van mening dat het volgen van de oprichting en ontwikkeling van een nieuwe partij de enige manier is om op betrouwbare wijze het politieke proces van A tot Z inzichtelijk te maken. Sinds gisteren hebben zich honderden jongeren aangemeld als kandidaat en zijn er online discussies losgebarsten.

BNN maakt programma's die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren. BNN kent een traditie als het gaat om ontoegankelijke onderwerpen behapbaar te maken voor een groot jong publiek. Dit programma wordt in die traditie gemaakt.




Ingezonden persbericht