GroenLinks Rotterdam Overschie

GroenLinks in coalitie in Overschie

GroenLinks heeft met PvdA, CDA en VVD overeenstemming bereikt over samenwerking in Overschie. De vier partijen leveren samen twee bestuurders van PvdA en CDA-huize. GroenLinks-fractievoorzitter Gerard Berkhout wordt plaatsvervangend voorzitter.

De PvdA levert met Jan Markerink de voorzitter van de deelraad en het CDA brengt dagelijks bestuurder Kees van der Meer in. ,,We kiezen voor de continuïteit van twee bestuurders die het goed hebben gedaan in de afgelopen jaren", verklaart Gerard Berkhout zijn keus om beide bestuurders te steunen. De afgelopen vier jaar zat GroenLinks in de oppositie.

Berkhout: ,,De economische situatie vraagt erom dat we fors bezuinigen. Overschie levert daarom één en een kwart formatieplaats in. We hebben bovendien geen dure wachtgeldverplichtingen, omdat onze CDA-bestuurder Kees van der Meer tot zijn pensioen kan blijven. Daarnaast hebben we afgesproken dat we niet gaan bezuinigen op welzijn."

De partijen in Overschie willen een nieuw model gebruiken om de deelgemeente te besturen, waarbij partijen vrij zijn om per onderwerp op de inhoud coalities te sluiten. Berkhout wil daarnaast met alle partijen een raadsakkoord op hoofdlijnen sluiten. De oppositiepartijen Leefbaar Overschie, Belangen Overschie en D66 kunnen daardoor ook ideeën inbrengen die vervolgens door de bestuurders worden uitgevoerd. GroenLinks wil inzetten op duurzaam bouwen, openbaar vervoer, milieu, kindvriendelijke wijken, een natuurspeeltuin en op veiligheid.