Haven Amsterdam

Zänph winnaar nieuw Amsterdams Havenlied: Spannende ontknoping muziekcompetitie in volle Melkweg

16 maart 2010
De Zaanse band Zänph is de winnaar geworden van de finale in de zoektocht naar het nieuwe Amsterdamse Havenlied. Vrijdagavond 12 maart streden 8 finalisten in de Amsterdamse Melkweg om de eerste prijs. Het werd een zinderende finale gepresenteerd door Ellen ten Damme, in een overvolle zaal met een laaiend enthousiast publiek. Zänph mag het nieuwe havenlied professioneel als single opnemen en gaat optreden op het hoofdpodium van SAIL Amsterdam in augustus dit jaar.

Muziekcompetitie

Haven Amsterdam heeft deze muziekcompetitie in de herfst van 2009 gelanceerd met als doel de Amsterdamse havens in de schijnwerpers te zetten ter gelegenheid van SAIL 2010. Heel muzikaal Nederland kon tot 15 februari 2010 een nieuw havenlied insturen. Er zijn totaal bijna 200 inzendingen binnengekomen. Hieruit zijn acht finalisten geselecteerd die afgelopen vrijdag in de Melkweg hun eigen Amsterdamse havenlied ten gehore hebben gebracht.

De keuze was lastig omdat er veel goede optredens waren. De andere 7 finalisten waren David Feltkamp, Dominique Engers, Geert Jan Hoek, Harry Slinger & Paradise, Mick Harren, Vlucht13 en Zorita. Uiteindelijk heeft de jury unaniem gekozen voor Zänph.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de muziekcompetitie: www.havenlied.nl Voor meer informatie over de winnende act: www.zanph.nl