Gemeente Amersfoort
Persbericht gemeente Amersfoort - dinsdag 16 maart 2010

Denktank ZZPid is beste Amersfoortse ZZP-idee

Denktank ZZPid van ondernemer Jan Krediet is maandagavond 15 maart verkozen tot beste Amersfoortse ZZP-idee voor de stimulering van wijkeconomie. In Denktank ZZPid werken ZZP'ers uit verschillende disciplines samen aan een vraagstuk van één opdrachtgever. Het idee is dat ZZP'ers zich op deze wijze aan opdrachtgevers kunnen presenteren en zo opdrachten kunnen binnenhalen. Aan de prijs, die is uitgeschreven door het programma ZZP BV namens de gemeente Amersfoort, is een geldbedrag van 5.000 euro verbonden.

De winnaar ontving zijn prijs uit handen van juryvoorzitter en wethouder Gert Boeve. De jury omschreef het idee van Jan Krediet als: "Innovatief, snel realiseerbaar en het kent een goed doordacht concept". Het geldbedrag is bedoeld om een begin te maken met het realiseren van het idee.

Naast de hoofdprijs werd er ook een publieksprijs uitgereikt, die bestaat uit de ontwikkeling van een website en één jaar gratis hosting. Deze prijs werd beschikbaar gesteld door ByYour site bv. De publieksprijs ging naar Cor Holtackers van Foodid voor zijn idee van thematische revitalisatie in Amersfoort. Hij wil investeren in etnische ondernemers, die verbonden zijn met agricultuur, met als doel de slagkracht en cohesie in de wijken te versterken.
Met de verkiezing van het beste idee wordt de Roadshow van ZZP BV door Amersfoort afgesloten. De komende tijd gaat de aandacht van het programma uit naar de overige projecten die als hoofdthema hebben, dienstverlening, huisvesting en netwerken.

In Amersfoort zijn 4.800 ZZP'ers werkzaam. ZZP BV is een initiatief van de gemeente Amersfoort in samenwerking met onder meer de Kamer van Koophandel, de Hogeschool Utrecht, het Netwerkkantoor, de Alliantie, Portaal, Schipper Bosch en Van Helden&Partners.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort