Ingezonden persbericht

Mahindra Satyam vernieuwt contract met KMD voor periode van vier jaar

KMD versterkt samenwerking met Mahindra Satyam door SAP-test en -applicatieontwikkelingsactiviteiten uit te breiden

Rijswijk, 16 maart 2010 â¤* Mahindra Satyam (NYSE: SAY) verlengt zijn offshorecontract met KMD, een vooraanstaand Deens IT-bedrijf, voor een periode van vier jaar. Het contract, dat loopt tot december 2013, heeft een waarde van ongeveer 48 miljoen dollar. Het nieuwe contract is een verlenging van een bestaande overeenkomst die in 2010 zou aflopen. Het oude contract omvatte het leveren van applicatieontwikkelings-, test- en applicatieondersteuningsdiensten, met name op het gebied van SAP, wat een groeiend marktsegment is voor het Deense IT-bedrijf.

In het nieuwe contract zijn afspraken gemaakt voor een hechtere samenwerking. Daarnaast omvat het afspraken over een aanzienlijke toename van het offshorewerk dat wordt uitgevoerd in het ontwikkelcentrum van Mahindra Satyam in Bangalore (India). Het gaat voornamelijk om applicatieontwikkeling op het gebied van SAP, maar daarnaast vallen ook applicaties voor andere technologieën, waaronder Net, Java, BizTalk, WebLogic, PL/1, Sharepoint en MQ Series, onder het contract.

'We hebben SAP als strategisch-technisch platform gekozen voor onze ontwikkelactiviteiten. We zien SAP als een schakel om coherentie tussen systemen en wereldwijde marktstandaarden te bereiken. Daarnaast biedt het klanten meer transparantie en keuzevrijheid', zegt Lars Monrad-Gylling, CEO van KMD. 'De uitstekende competenties van Mahindra Satyam op dit gebied waren doorslaggevend bij de contractverlenging. Het offshoreproject zorgt ervoor dat KMD verder kan groeien in SAP-ontwikkeling en stelt ons in staat onze klanten binnen minder tijd oplossingen te leveren. We zien Mahindra Satyam als een van de wereldwijde marktleiders in hun vakgebied, waarmee we graag onze succesvolle samenwerking voortzetten.'

C P Gurnani, CEO van Mahindra Satyam: 'We beschouwen deze belangrijke contractvernieuwing als een groot compliment en zien het als een bevestiging van de kwaliteit die we tot nu toe aan KMD leverden. We kijken uit naar de volgende fase van deze succesvolle samenwerking.'

Over KMD
KMD is een van de grootste IT-bedrijven van Denemarken en werkt al 35 jaar aan de ontwikkeling, het beheer en het onderhoud van enkele van de grootste IT-systemen in Denemarken. Het bedrijf levert IT-oplossingen aan gemeenten, andere overheden en de zakelijke markt. KMD heeft meer dan drieduizend medewerkers in Denemarken en een jaarlijkse omzet van ruim vijfhonderd miljoen euro. KMD is in het bezit van EQT en ATP.

KMD heeft SAP als strategisch-technisch platform gekozen voor zijn ontwikkelactiviteiten. Het IT-bedrijf ziet SAP als een schakel om coherentie tussen systemen en wereldwijde marktstandaarden te bereiken. Daarnaast biedt het klanten meer transparantie en keuzevrijheid.

Over Mahindra Satyam
Mahindra Satyam (NYSE: SAY) is een toonaangevende en wereldwijde IT-dienstenleverancier. Het bedrijf combineert uitgebreide marktkennis en functionele expertise met hoogwaardige technologie. Mahindra Satyam helpt klanten zo hun bedrijfsprocessen te transformeren en hun prestaties te verbeteren.

De professionals van Mahindra Satyam zijn sterk in bedrijfsoplossingen, supply chain management, CRM, business intelligence, kwaliteitsbeheer, engineering en product life cycle management, en infrastructuurdiensten.

Mahindra Satyam is onderdeel van de Mahindra Group, een industrieconglomeraat met een omzet van $ 6,3 miljard. Het bedrijf is actief in financiële dienstverlening, de automotive sector, de handel, de retail en logistiek, de informatietechnologie en de infrastructuurontwikkeling.

Mahindra Satyam is wereldwijd actief en werkt voor tal van klanten, waaronder verschillende Fortune(TM) 500-organisaties. Het bedrijf heeft development- en delivery-centra in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, India, China, Maleisië, Singapore en Australië. Meer informatie is beschikbaar op www.mahindrasatyam.net. Volg Mahindra Satyam op Twitter: http://twitter.com/mahindra_satyam.