Gemeente Lansingerland

Conferentie Jeugd- en Jongerenwerk
Conferentie jeugd-en jongerenwerk

Op 17 maart a.s. vindt in cultureel centrum ât Manneke de conferentie plaats over het gemeentelijk jeugd- en jongerenwerk.

De gemeente is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe visie op het jeugd- en jongerenwerk, waarbij onder andere de aansluiting bij het onlangs gestarte CJG centraal staat. De conferentie op 17 maart is vooral bedoeld om samen met professionals en vrijwilligers die met jongeren werken, te brainstormen en inspiratie op te doen voor een nieuwe richting voor het gemeentelijk jeugd- en jongerenwerk.

Â

Voor ouders van de jongeren in Lansingerland wordt in juni een aparte ouderavond georganiseerd en jongeren zelf worden direct benaderd door enquêteurs.

Â

Conferentie gemeentelijk jeugd- en jongerenwerkÂ

Voor de gemeente Lansingerland is het jeugdbeleid één van de topprioriteiten, want Lansingerland is een jeugdige gemeente en het aantal jongeren blijft groeien. De laatste jaren is er dan ook veel gebeurd op dit gebied. Er is bijvoorbeeld een nota Integraal Jeugdbeleid ontwikkeld en in februari is het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Lansingerland gestart. De gemeente subsidieert ook al jaren Jeugd- en Jongerenwerk. Gezien alle ontwikkelingen is het tijd om een nieuwe visie te formuleren op het jeugd- en Jongerenwerk en de gemeente wil dat doen samen met ù.

Â

De conferentie is vooral gericht op professionals, dat wil zeggen medewerkers of vrijwilligers van alle organisaties die met en voor jongeren werken. Maar geïnteresseerde ouders of jongeren zijn natuurlijk ook van harte welkom!

* Datum: 17 maart 2010

* Locatie: Cultureel centrum ât Manneke, Leeweg 33, Berkel en Rodenrijs

Voor de routebeschrijving kunt u terecht op: www.tmanneke.nl

Â

Uitnodiging en Programma

Onderaan kunt u de uitnoding en het volledige programma bekijken/uitprinten.

Â

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Lansingerland, afdeling Economische Zaken en Welzijn, (010) 800 46 00 of secretariaatEZW@lansingerland.nl. De conceptvisie Jeugd- en Jongerenwerk Lansingerland is beschikbaar vanaf 3 maart.

Te downloaden:

* Aanmeldingsformulier DEF.doc (297 KB)

* Uitnodiging & Programma.pdf (87,36 KB)