Gemeente Wervershoof

Informatieavond 'Zwaagdijk - Oost'

04-03-2010
Op woensdag 17 maart 2010 geeft de gemeente Wervershoof tussen 19.00 en 20.30 uur in het dorpshuis Zwaagdijk 190 een toelichting op het ontwerpbestemmingsplan woningbouwlocatie 'Zwaagdijk - Oost'.

U bent hierbij van harte uitgenodigd.
De gemeente Wervershoof wil woningbouw mogelijk maken in Zwaagdijk. Daarvoor is een bestemmingsplan opgesteld. Het voorontwerp van het bestemmingsplan heeft met ingang van 18 november 2009 op grond van de gemeentelijke inspraakverordening zes weken ter inzage gelegen. Wij hebben het plan op een aantal punten veranderd. Wij menen dat wij met het plan een goed evenwicht hebben gevonden tussen de kwaliteit van de huidige wijk, de kwaliteit van de nieuwe wijk en de landschappelijke inpassing. Hieronder treft u de belangrijkste wijzigingen aan.

Wij geven een toelichting op het ontwerpbestemmingsplan op 17 maart 2010 tussen 19:00 en 20:30 in het dorpshuis, Zwaagdijk 190. Op deze avond lichten wij onze keuzes toe en kunt u uw vragen en opmerkingen kwijt. U bent hierbij van harte uitgenodigd.

De bestemmingsplankaart in het voorontwerpbestemmingsplan leidde tot onduidelijkheid en onzekerheid bij bewoners. In de nieuwe opzet is langs de randen van de huidige bebouwing duidelijk aangegeven wat wel en niet mag: waar komt groen, waar de weg en waar is de rand van de nieuwe bebouwing. Daarbij is extra ruimte geschapen tussen de huidige bebouwing en de nieuwe bebouwing.
Langs de percelen agrarisch-cultuurgrond is groen toegevoegd, vergelijkbaar met beplanting bij boerenerven. Dit voegt ook gezien vanaf de Westfrisiaweg kwaliteit toe aan de landschappelijke inpassing van Zwaagdijk-Oost als geheel. Om deze reden is ook extra groen opgenomen in de randzone aan de noordwestzijde. De speelvoorzieningen zijn voorzien in het groen bij de toegang van de nieuwe buurt. In het voorontwerpbestemmingsplan was dit niet duidelijk aangegeven. Om de speelvoorziening wat af te schermen van de woningen aan de Zwaagdijk wordt het water tussen de speelvoorziening en de woningen gelegd.
Ten slotte zijn vier woningen aan de Zwaagdijk uit het bestemmingsplan gehaald, zij blijven onder het regime van het huidige bestemmingsplan Zwaagdijk-oost vallen. Zwaagdijk 197 is wel in het nieuwe bestemmingsplan opgenomen, hier wordt de bestemming gewijzigd van glastuinbouwbedrijf naar wonen.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan woningbouwlocatie Zwaagdijk - Oost hier lezen.

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171