Gemeente Voerendaal

\ 9/3/2010 - Boomfeestdag in Weustenrade

Op woensdag 17 maart vindt de 54-ste Boomfeestdag in Weustenrade plaats. Het thema luidt: Bomen maken onze buurt. Met dit thema wordt nadrukkelijk aandacht gevraagd voor de waarde en het belang van bomen. Groep 8 van de basisschool 'Ummer Clumme neemt aan deze boomfeestdag deel. Ze planten bomen en een haag in een weiland in Weustenrade. Weustenrade
De boomfeestdag vindt bewust in Weustenrade plaats. In dit gehucht loopt dit jaar het project 'Dorpen in het groen'. In het kader van dit project wordt aan burgers de mogelijkheid geboden om groene elementen in en rond dit gehucht aan te brengen. De boomfeestdag in Weustenrade benadrukt het belang van groen en bomen in onze leefomgeving en in dit gehucht.

Basisschool
Groep 8 van de basisschool 'Ummer Clumme neemt aan deze boomfeestdag deel. Ze verzorgen de aanplant van een achttal fruitbomen en een 100 meter haag. Voor kinderen is het van belang dat ze zich realiseren hoe belangrijk bomen voor de toekomst zijn. En dat ze beseffen dat ze zelf een bijdrage kunnen, zelfs moeten leveren, aan een leefbare duurzame leefomgeving. Het planten van een EIGEN boom draagt enorm bij aan deze bewustwording. De kinderen hebben niet alleen een bijzondere dag, maar ze worden al op jonge leeftijd betrokken bij hun woonomgeving.

Foto: ingezonden door Bert Vranken