Gemeente Son en Breugel


330 Bomen voor Sonniuspark

330 Bomen voor Sonniuspark
Sonniuspark wordt een groene wijk met een parkachtig karakter. Bomen spelen in zo'n wijk natuurlijk een sleutelrol. Op de nationale boomplantdag op 17 maart, en de dag erna, planten we maar liefst 330 bomen in de wijk geplant. Het thema van de nationale boomplantdag, "bomen maken onze buurt", is dus heel toepasselijk. Niet alleen het aantal, maar ook het formaat van de bomen betekenen een serieus begin van de aanleg van het park én een boswal. Tegen de geluiswal van de A50 planten we namelijk 165 bomen.
Boomsoorten?
De variëteit in boomsoorten is groot. Zo komen er onder andere beukenbomen, diverse soorten eikenbomen, amberbomen, watercipressen, honingbomen, tulpenbomen, waterlinden, kersenbomen en appelbomen.

Feestelijke start bomenplant
Ongeveer 225 leerlingen van verschillende basisscholen uit het dorp gaan de bomen planten. Een vertegenwoordiging van het college van b&w geeft hiervoor op 17 maart om 9.30 uur het startsein. Na dit startsein zullen de kinderen biologisch afbreekbare ballonnen oplaten met daaraan zakjes bloemenzaadjes. Het motto: bomen híér en bloemetjes dáár. `Voor de drie kinderen waarvan de ballon het verste komt, is er een leuke -duurzame- prijs beschikbaar gesteld door de gemeente. Na 2 dagen is Sonniuspark 330 bomen rijker.

Raadhuisplein 1 - 5691 AL Son en Breugel - Telefoon (0499) 491 491

Openingstijden / Bereikbaarheid / Contact