Gemeente Anna Paulowna

Feest rondom de boom

De nationale boomfeestdag wordt gevierd op woensdag 17 maart. Ook in Wieringerwaard en Van Ewijcksluis is het feest. Schoolkinderen gestoken in laarzen en gewapend met scheppen planten bomen en honderden struiken.

Wieringerwaard
In Wieringerwaard worden drie grote bomen en enkele honderden struiken geplant bij de Merellaan door leerlingen van groep 8 van de openbare basisschool De Tweewegen. Eerder dit jaar is hier een nieuwe speelplek aangelegd in samenwerking met Par2 Ontwikkeling, de Wooncompagnie en de Jongerenraad Anna Paulowna. Om 10.00 uur wordt de opening verricht door de wethouder. Hierna gaan de kinderen aan de slag.

Van Ewijcksluis
In Van Ewijcksluis worden twintig nieuwe bomen geplant op het natuurterreintje Ewijcksveld. Schoolkinderen en leden van de plaatselijke dorpsvereniging helpen mee om deze bomen de grond in te krijgen. Vorig jaar is gestart met de aanleg van het parkje. Met het aanplanten van de bomen is het geheel bijna voltooid. De kinderen beginnen om 9.30 uur. Om 10.30 uur komt de wethouder een kijkje nemen en zal de kinderen toespreken.

Doel van de dag
Het doel van deze dag is om kinderen kennis, inzicht en begrip voor bomen en de functie van bomen voor de samenleving bij te brengen en dit vervolgens over te brengen aan anderen. De organisatie hoopt dat ze zich ook daadwerkelijk gaan inzetten voor behoud en bescherming van bomen en natuur in Anna Paulowna.

De nationale boomfeestdag wordt voor de 53ste keer gehouden. Ruim 100.000 kinderen van basisscholen planten op deze dag een boom langs straten en pleinen, in parken en bossen, verspreid over het hele land.