Gemeente Middelburg

Â

Honderd bomen de grond in op Boomfeestdag

Op woensdag 17 maart krijgt Middelburg er dik honderd bomen bij. Het is dan Nationale Boomfeestdag. Het college van burgemeester en wethouders gaat de wijken in en plant samen met leerlingen van verschillende basisscholen bomen en heesters.

10.00 uur Op Sint Laurens, parkeerplaats korfbalvereniging ONDO. Wethouder Hannie Kool -Blokland en de leerlingen van de Palmenhof planten drie lindebomen en heesters.
10.00 uur In Papisland bij complex van WoonZorg Nederland. Wethouder Huub van Klinken plant samen met de leerlingen van de Franciscusschool uit Westmede zestien bomen in diverse soorten
10.00 uur In de Kennedylaan planten de leerlingen van de Cederhof uit de Henry Dunantlaan samen met wethouder Frank Streng veertien haagbeuken.
11.00 uur Aan de Paukenweg in de wijk Mortiere gaat wethouder Albert de Vries met de leerlingen van de Bredeschool uit Dauwedaele 35 esdoorns in de grond zetten.
11.15 uur In de Steigerweg in Arnemuiden plant burgemeester Koos Schouwenaar met de leerlingen van ât Vierschip en Oleanderhof 45 wilgen.

Bomenwandeling in binnenstad

âs Middags organiseert IVN Walcheren voor volwassenen en kinderen een bomenwandeling door de binnenstad van Middelburg. Een IVN natuurgids vertelt over de prachtige bomen die de binnenstad van Middelburg rijk is en die u tijdens de wandeling tegenkomt. Ook wordt de MilieuWinkel (MIC) in het Reigerstraatje aangedaan. U krijgt daar ter gelegenheid van Boomfeestdag korting op bomenboekjes en boomzoekkaarten.
De wandeling begint aan de Loskade bij de Stationsbrug om 14.00 uur. De wandeling duurt circa 1: uur. Deelname tegen gereduceerd tarief van een euro voor volwassenen; kinderen tot 12 jaar gratis. Kaarten verkrijgbaar bij de natuurgids. U hoeft zich niet vooraf aan te melden. Zie ook www.ivn.nl/walcheren/

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl