Gemeente Voorschoten

Starrenburg

Leerlingen planten bomen in Starrenburg

Boomfeestdag De wijk Starrenburg in Voorschoten is na 17 maart 26 bomen en 800 haagplantjes rijker, want dan vindt de jaarlijkse Boomfeestdag plaats. Leerlingen van de groepen 8 van basisscholen helpen die dag mee om de Ulmus glabras, Fagusbomen en Ligustrum vulgares te planten. Ook helpen ze mee met het verwijderen van dode bomen en ze helpen met het vervangen van een speeltoestel.

Ruim tweehonderd kinderen van de Fortgensschool, Gevers Deynootschool, De Vink, Emmaus, De Regenboog en de Nutsschool doen mee aan de Boomfeestdag om zo meer begrip te krijgen voor de natuur om ons heen.

Het wordt een feest op woensdagmorgen 17 maart want de kinderen doen veel meer dan alleen het planten van bomen. Per school worden ze verwelkomd bij de ingang van het plantsoen aan de Oostbosch. Zij doorlopen vervolgens een educatief circuit dat ongeveer een uur duurt. Onderweg komen ze langs kramen waar ze uitleg krijgen over groen en gezond leven. De stichting Natuur en Milieueducatie, de Bomenstichting en Milieubeheer doen hieraan mee. Een tent staat opgesteld om met de leerlingen in groepjes een spel te doen. Daarna gaan de leerlingen daadwerkelijk aan de slag om in groepjes van 3 of 4 de bomen en planten in de grond te zetten.

* 9 maart 2010