Gemeente Sneek


duinterpen sneek

Nationale Boomfeestdag in Duinterpen Sneek

(boomfeestdag1.jpg) Wethouder Jan Bargboer plant op woensdag 17 maart- Nationale Boomfeestdag- samen met kinderen van de Sneker basisscholen 82 bomen aan de Keizersmantel en Vuurvlinder in wijk Duinterpen. Het gaat om 73 essen (Fraxinus excelsior "Atlas"), 5 moeraseiken (Quercus palustrus), 3 rode paardekastanjes (Aesculus x carnea) en 1 fladderiep (Ulmus leavis).

De stichting Nationale Boomfeestdag heeft alle gemeenten in ons land verzocht om weer mee te doen aan deze viering, die op 17 maart landelijk nu al voor de 54^ste keer wordt gehouden. De gemeente Sneek doet alweer voor de 43^ste keer mee met de Nationale Boomfeestdag.

De afdeling Stadsbeheer van de gemeente Sneek verzorgt deze Boomfeestdag samen met kinderen uit de bovenbouw van basisscholen van de gemeente Sneek. Van elke school worden twee kinderen uitgekozen om mee te helpen planten.

Kinderen die worden geboren in de week van Boomfeestdag ontvangen van de gemeente Sneek een Prunus serrulata "Amanogawa" (Japanse sierkers) met een plaquette voorzien van hun naam en geboortedag.