Gemeente Veenendaal


Inspraakavond Westersingel en Thorbeckesingel

Op woensdag 17 maart organiseert de gemeente Veenendaal een inspraakavond over de vervanging van de riolering en de herinrichting van de Westersingel en Thorbeckesingel. Tijdens deze avond presenteert de gemeente de plannen voor de inrichting en u kunt een reactie geven op de plannen. De avond begint om 19.30 uur in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis. Omwonenden en geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Â
Eerdere bijeenkomsten

In eerdere bijeenkomsten, zogenoemde beginspraakavonden, in 2008 heeft de gemeente omwonenden al eens gevraagd naar de wensen voor de herinrichting van de Westersingel en de Thorbeckesingel. Inmiddels heeft de gemeente de genoemde wensen zo mogelijk verwerkt en is er een ontwerp voor beide wegen klaar.

Â

Hoe ziet het ontwerp eruit?

De Westersingel en de Thorbeckesingel zijn parallelwegen van de Rondweg-west en vormen een belangrijk onderdeel van het primaire fietsnetwerk van Veenendaal. Vandaar dat deze wegen in ons beeld ideaal geschikt zijn om er fietsstraten van te maken. Een fietsstraat is geen officiële benaming. Het is dan ook een weg waar al het verkeer op welkom is. De vormgeving is echter zodanig dat de automobilist er ten opzichte van de fietsers te gast is.

Â

Procedure

De gemeente beoordeelt de reacties die aanwezigen van de avond geven op het ontwerp. Op basis hiervan past de gemeente het ontwerp aan. Dit aangepaste ontwerp wordt ter vaststelling aan het college van burgemeester en wethouders voorgelegd.

Â

Voor de herinrichting van de Singels heeft het college ook al een ontwerp-verkeersbesluit genomen, waarin de nieuwe verkeersmaatregelen voor de Singels zijn opgenomen die samenhangen met de herinrichting. Het besluit ligt vanaf woensdag 10 maart ter inzage voor het eventueel indienen van een zienswijze (zie ook publicatie verkeersbesluit elders op deze pagina). De gemeente bekijkt de ingediende zienswijzen en op basis hiervan neemt het college een definitief besluit.

Â

Start werkzaamheden

Het is de bedoeling om dit jaar in ieder geval een deel van de werkzaamheden uit te voeren. Voor het zuidelijk deel van de Westersingel zullen de werkzaamheden afgestemd worden op de werkzaamheden van Patrimonium woonstichting, die in dat deel van de straat ook hun buitenruimte opnieuw gaat inrichten.