Gemeente Echt-Susteren


Echt-Susteren viert nationale boomfeestdag


Op woensdag 17 maart aanstaande viert Nederland voor de 54ste keer Nationale Boomfeestdag. Ook de gemeente Echt-Susteren viert mee. De komende weken zijn plantacties georganiseerd aan de Broekweg/Heidestraat in Susteren en bij de visvijver aan de Bosweg in Dieteren.

Â

Leerlingen van groep 8a van basisschool In ât Park uit Susteren gaan op 17 maart aan de slag met het aanplanten van diverse fruitbomen aan de Broekweg. Ter voorbereiding zal een âlevende boomâ het belang van bomen in de directe leefomgeving en voor onze wereld verduidelijken. Groep 8 van basisschool De Springdonk uit Susteren gaat struweel (wilgen et cetera) planten bij de visvijver aan de Bosweg. Bovendien gaan zij in het kader van het adoptieproject van het Stichting IKL onderhoud aan de visvijver plegen en twee paaiplaatsen voor vissen aanleggen.Â

Â

Bomen maken onze buurt

Het landelijk thema van deze Boomfeestdag is âBomen maken onze buurtâ. Met dit thema wordt nadrukkelijk aandacht gevraagd voor de waarde en het belang van bomen in ons stedelijk gebied en dus in onze kernen en wijken.

Â

De functie van bomen

- Hebben een functionele waarde. Ze maken straten, pleinen en parken leefbaar en zorgen, als ze maar oud genoeg kunnen worden, voor een duurzame woonomgeving.

- Zijn goed voor onze gezondheid. Zij zorgen voor schone lucht, voor het welzijn en de gezondheid van mensen en dieren. Een goed voorbeeld is dat mensen die in een groene omgeving wonen minder vaak de huisarts bezoeken dan mensen die in een groenarme wijk wonen.
- Zijn belangrijk voor de lichamelijke, geestelijke en morele ontwikkeling van kinderen. Denk bijvoorbeeld aan groene speelplekken met klimbomen: dit zijn bij uitstek dé plekken waar kinderen zich lekker kunnen bewegen, zich kunnen uitleven en hun creativiteit volop kunnen uiten.

- Leveren geld op. De waarde van onroerend goed kan tot 15% hoger zijn in een groene bomenrijke buurt.

Kom kijken!

U bent van harte welkom bij de plant- en onderhoudacties.


- Woensdag 17 maart:


- 9.30 uur, Broekweg/Heidestraat, Susteren, door groep 8a van In ât Park.


- Woensdag 24 maart:


- 9.00 uur, Bosweg, Dieteren, door groep 8 van De Springdonk.