Gemeente Valkenburg aan de Geul

Boomfeestdag in Valkenburg aan de Geul op 17 maart

Op woensdag 17 maart is het Nationale Boomfeestdag. Het thema is âbomen maken onze buurtâ. Natuurlijk doet Valkenburg aan de Geul ook dit jaar weer mee. Samen met leerlingen van basisscholen planten medewerkers van de gemeente en wethouders nieuwe bomen.

Â

Boom voor de jarige VVV
Om 10.15 uur plant burgemeester Eurlings samen leerlingen van basisschool de Plenkert en met Anya Niewarra van VVV Zuid-Limburg een boom in Park Dersaborg. Er wordt een wintergroene Eik geplant ter ere van het 125-jarig bestaan van de VVV dit jaar. Hare Majesteit Koningin Beatrix komt op 26 maart naar Valkenburg aan de Geul om de opening van het jubileumjaar van de VVV te vieren. De boom is ook bedoeld als herinnering aan dit bezoek.

Â

Wat is de Boomfeestdag?
Sinds 1957 wordt in Nederland jaarlijks een Nationale Boomfeestdag gevierd. Ruim 100.000 kinderen van basisscholen planten op deze dag bomen langs straten en pleinen, in parken en bossen, verspreid over het hele land. De Boomfeestdag wordt georganiseerd door de Stichting Nationale Boomfeestdag in samenwerking met meer dan 400 gemeenten. Meer weten? Kijk op www.boomfeestdag.nl