Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Kinderen vieren Boomfeestdag op Katendrecht

Leerlingen van de basisscholen de Schalm en de Globetrotter uit Katendrecht planten tijdens de Nationale Boomfeestdag op woensdag 17 maart bomen en struiken in Rotterdam.

Medewerkers van Gemeentewerken Rotterdam helpen kinderen bij het planten. In de wijk Katendrecht worden elf bomen in de Atjeh-, Lobok en Timorstraat geplant. Bij één boom zullen kinderen herdenkingen aanbrengen op boompalen. Portefeuillehouder René Kronenberg is aanwezig om de kinderen te helpen bij het planten van de bomen.De gemeente Rotterdam wil de kinderen hiermee bewuster maken van de natuur in hun stad.

Waarom bomen goed zijn voor de stad?
Het thema van de Stichting Nationale Boomfeestdag is dit jaar: 'Bomen maken de buurt'. Hiermee vraagt de stichting vooral aandacht voor bomen in het stedelijk gebied. Bomen zijn immers niet alleen mooi, maar ze zijn belangrijk voor de leefbaarheid van de buurt en de gezondheid van de buurtbewoners. Bomen zijn goed voor de ontwikkeling van kinderen, ze kunnen in en om bomen spelen. Bomen vervullen een ook belangrijke rol bij maatregelen tegen klimaatverandering. De temperaturen in de steden worden namelijk steeds hoger en de aanwezigheid van bomen zorgt voor verkoeling. Zo kan het onder een boom op een warme dag zo'n 10 tot 15°C koeler zijn.