Gemeente Delfzijl

Woldendorpers âpimpenâ hun bos

Samen bessenstruiken planten, dat is het doel van de Natuurwerkdag op zaterdag 10 april. Inwoners van Woldendorp gaan samen met medewerkers van de gemeente Delfzijl en Landschapsbeheer Groningen aan de slag in het Woldendorpse bos.

Met het planten van de bessenstruiken willen zij het het bos verfraaien. Iedereen, die het parkbos in Woldendorp een warm hart toedraagt, is van harte welkom om op deze dag mee te helpen. De werkdag begint om half tien bij IJsbaangebouw âDe IJsbrekerâ aan de A.E. Gorterweg en eindigt om een uur of drie.

Â

Boomfeestdag

Voorafgaand aan de Natuurwerkdag op 10 april gaan de kinderen van de basisscholen in Woldendorp aan de slag in het bos. De leerlingen van cbs De Bron doen dat op de Nationale Boomfeestdag op 17 maart en de leerlingen van obs De Woldrakkers een dag eerder of later. De kinderen krijgen eerst op school een instructie van Landschapsbeheer Groningen en trekken daarna gezamenlijk het bos in om bomen te planten. Op deze manier dragen ook de kinderen een steentje bij aan het bos, dat veel gebruikt wordt om te spelen en te struinen. Daarnaast leren de kinderen deze dag veel over de natuur in hun eigen omgeving.

Â

Bosplan Woldendorp

De organisatie van de Natuurwerkdag is in handen van Landschapsbeheer Groningen. Deze stichting heeft samen met de Klankbordgroep Woldendorp en de gemeente Delfzijl een bosplan opgesteld voor het parkbos in Woldendorp; de natuurwerkdag is hier een deel van. Doel van het plan is om het bos goed te onderhouden en aantrekkelijker te maken, omdat de inwoners van Woldendorp veel gebruik maken van het bos. Het plan voorziet in het verbeteren van de paden, het planten van nieuwe bosjes en bomen aan de bosranden en eventueel in de aanleg van een bospoel.