Gemeente Roerdalen


Roerdalen viert Boomfeestdag 2010

Op woensdag 17 maart aanstaande viert Nederland voor de 54ste keer Nationale Boomfeestdag. De gemeente Roerdalen viert deze feestelijke plantdag al een dag eerder, namelijk op 16 maart bij de Prins Bernhardmolen aan de Waterschei in Melick. Ruim 225 leerlingen van de basisscholen ât Kempke uit St. Odiliënberg, De Berensprong uit Herkenbosch, De Hovenier uit Montfort, De Draaiende Wieken uit Posterholt en De Achtbaan uit Melick gaan aan de slag met het aanplanten van onder meer beukenbomen en fijnsparren.

Â

Bomen maken onze buurt

Het landelijk thema van deze Boomfeestdag is âBomen maken onze buurtâ. Met dit thema wordt nadrukkelijk aandacht gevraagd voor de waarde en het belang van bomen in ons stedelijk gebied en dus in onze kernen en wijken.

Naast het daadwerkelijke planten van bomen brengen de leerlingen ook een bezoekje aan de Prins Bernhardmolen en het museum voor oude landbouwwerktuigen.

Â

De inwoners van de gemeente Roerdalen zijn van harte welkom bij één van de plantacties bij de Prins Bernhardmolen, Waterschei 70 in Melick. De planning op 16 maart is als volgt:


- 9.30 uur door leerlingen van groep 7 van ât Kempke en groep 8 van De Berensprong en De Draaiende Wieken. Â


- 13.30 uur door leerlingen van groep 7 van De Achtbaan en groep 8 van De Hovenier. Wethouder van der Linden is hierbij aanwezig om de Boomfeestdag officieel te openen.

Â