Gemeente Asten

Nationale boomfeestdag

Op 17 maart a.s. wordt al weer de 54-ste Boomfeestdag gevierd. Dit jaar met het thema: "Bomen maken onze buurt". Met dit landelijke thema wordt nadrukkelijk aandacht gevraagd voor de waarde en het belang van bomen in onze woonomgeving.

Het is belangrijk dat kinderen - nu ze jong zijn - gaan realiseren hoe belangrijk bomen zijn voor hun toekomst en beseffen dat ze zelf een bijdrage kunnen leveren aan een leefbare en duurzame leefomgeving. Het planten van een eigen boom helpt de kinderen daarbij.

Speciale aandacht voor bijen
Wethouder Theo Martens zal om 9.00 uur de boomfeestdag openen in het bos van de bijenhoudersvereniging aan de Nachtengaallaan in Asten. De scholen hebben dit jaar namelijk speciale aandacht voor de bijen. De bijen kende de afgelopen jaren veel gezondheidsproblemen. Het is belangrijk dat zij voldoende voedsel zoals nectar en stuifmeel kunnen vinden.

Om die reden worden dit jaar voornamelijk bomen en struiken geplant in Asten die veel stuifmeel en nectar leveren tijdens de bloei. De bijenhouders vereniging St. Ambrosius helpt de kinderen hierbij.

Bezoek aan de bijenhal
Behalve dat de deelnemende kinderen de bomen planten, krijgen ze ook nog de kans om de bijenhal te bezoeken waar ze uitleg krijgen over de bijen en het belang van goed eten voor deze ijverige diertjes. Het I.V.N. vertelt de kinderen en laat de kinderen beleven hoe een bos
-waar meerdere functies van belang zijn- in elkaar zit.