Drie laatste voorronden 58e nationale kampioenschap metselen

11/03/2010 14:29

Koninklijk Verbond van Nederlandse Baksteenfabrikanten (KNB)

In de derde week van maart vinden op drie verschillende plaatsen in Nederland de drie laatste voorronden van de 58e nationale KNB-metselwedstrijden plaats. Op woensdag 17 en donderdag 18 maart is de voorronde bij bouwopleiding SBRH in Mierlo, op donderdag 18 en vrijdag 19 maart zijn er voorronden bij ESPEQ Opleidingsbedrijven in Heerhugowaard en bij Revabo in Oss.

De wedstrijden in Mierlo, Heerhugowaard en Oss zijn de laatste drie in een reeks van zeven voorronden. Dit jaar doen landelijk zo'n 100 metselleerlingen uit de hoogste klassen van het VMBO, opleiding Bouwtechniek, mee. In de voorronde aan de Goorsedijk in Mierlo worden 11 kandidaten verwacht uit Oost-Brabant en Limburg. In Heerhugowaard gaan 8 metselleerlingen uit de regio Noord- en midden-Holland/Utrecht op het wedstrijdterrein aan de W.M. Dudokweg aan de slag. Voor de voorronde in Oss (Gasstraat Oost) zijn 14 deelnemers uit de regio Den Bosch e.o. aangemeld.

De tweede dag van de voorronden valt bij de bouwopleidingsinstituten samen met een open dag, zo ook deze keer. In Mierlo wordt de prijsuitreiking donderdag

18 maart a.s. verzorgd door landelijk coördinator metsel- en voegwedstrijden Gerard Westenbroek. In Heerhugowaard gebeurt dat vrijdagmiddag 19 maart eveneens door Gerard Westenbroek. In Oss zullen de prijzen diezelfde middag worden overhandigd door Arie Mooiman, technisch adviseur bij KNB.

Landelijke finale

De landelijke finale van de metselwedstrijden is van 12 tot en met 16 april bij het Sondervick College in Veldhoven (N.Br.). Daar treden de 12 beste leerlingen uit de regionale voorronden tegen elkaar in het strijdperk met als inzet de hoogste eer: de Zilveren Troffel. Gelijktijdig met het metselkampioenschap vindt daar ook de Nationale Voegwedstrijd plaats. Deelnemers zijn leerlingen van de Praktijkopleiding Voegen van BGA-Nederland. Deze voegwedstrijd kent geen regionale voorronden.

Initiatief

De metsel- en voegwedstrijden zijn een initiatief van de Nederlandse baksteenindustrie. Deze industrie, samenwerkend in het Koninklijk Verbond van Nederlandse Baksteenfabrikanten (KNB), wil met dit kampioenschap het metsel- en voegvak promoten en de instroom naar de metsel- en voegopleidingen stimuleren. KNB organiseert het kampioenschap in nauwe samenwerking met o.m. de koepels van metselbedrijven (AVM) en van voegbedrijven (VNV), kennisorganisatie Fundeon, de regionale Bouwopleidingsbedrijven, BGA Nederland en de VMBO-opleidingen Bouwtechniek.

Het Koninklijk verbond van Nederlandse Baksteenfabrikanten (sinds 1884) - is de koepelorganisatie van de Nederlandse baksteenindustrie en behartigt de collectieve belangen van de leden. KNB is gevestigd in het Keramisch Huis in Velp. De Nederlandse baksteenindustrie realiseert jaarlijks een omzet van ca. 360 miljoen Euro. In de baksteenindustrie zijn ca. 1500 personen werkzaam (2008).

Via de site www.metselwedstrijden kunnen deelnemers, familie, collega's, opleiders, bedrijven en betrokkenen steeds het verloop en de resultaten van de wedstrijden op de voet volgen. Ook is informatie te vinden over het programma met alle data en locaties, de opzet en achtergronden van het kampioenschap. Bezoekers zijn bij de wedstrijden van harte welkom.





http://www.metselwedstrijden.nl

http://www.knb-baksteen.nl