Project Gemeente Westland

en wethouder planten bomen tijdens Boomfeestdag 2010

Leerlingen en wethouder planten bomen tijdens Boomfeestdag 2010

Publicatiedatum: 11-03-2010

Op woensdag 17 maart gaan leerlingen van groep 8 van de Pieter van der Plasschool in Wateringen samen met wethouder Arne Weverling van openbare ruimte, bomen planten aan de Blauwe Akelei in hun woonplaats. Dit gebeurt in het kader van de Nationale Boomfeestdag 2010.

De Blauwe Akelei wordt verfraaid met 6 knotwilgen die afkomstig zijn uit het recreatiegebied De Wollebrand. Daar moeten in totaal 20 knotwilgen weg in verband met de aanleg van de Verlengde Veilingroute. Deze bomen zouden anders gekapt moeten worden.
De overige 14 bomen krijgen een plaats aan de Blankvoorn in Kwintsheul. Dit gebeurt op een later tijdstip door medewerkers van de gemeente in samenwerking met de Nationale Bomenbank.

De gemeente Westland hecht veel waarde aan een goede leefomgeving. Bomen zorgen voor een aangenaam leef- en woonklimaat. Zij vangen veel stof weg en zijn belangrijk als woonplaats van vogels en vleermuizen. Door aandacht te besteden aan de Boomfeestdag wil de gemeente Westland het belang benadrukken van groen in de wijk en de kinderen hiervan bewust maken.

De nationale Boomfeestdag heeft dit jaar als thema 'Bomen maken onze buurt' en wordt voor de 54e keer georganiseerd.