Gemeente Halderberge


Boomfeestdag 2010

17 maart 2010

Gemeente Halderberge viert op woensdag 17 maart 2010 de Nationale Boomfeestdag. Onder het landelijk thema: `Bomen maken onze buurt' plant de gemeente in totaal 27 bomen en 75 heesters op vier locaties:
* 9.00 uur: Meidoornlaan, Hoeven
Leerlingen van groep 7 van basisschool De Lindelommer planten bomen en heesters, samen met wethouder Paantjens.
* 09.00 uur: Pagnevaartweg, Oudenbosch
Leerlingen van groep 7 van basisschool de Bukehof planten bomen in de Pagnevaartweg, onder toeziend oog van wethouder Brans.
* 10.30 uur: hoek Achterdijk/Het Laag, Oud Gastel Burgemeester Osterloh plant samen met de leerlingen van groep 7 van basisschool St. Bernardus uit Oud Gastel bomen op de hoek Achterdijk/Het Laag.

* 10.30 uur: Koeneberg, Oud Gastel
Leerlingen van combinatiegroep 6-7 van basisschool St. Bernardus planten bomen in het bijzijn van wethouder Paantjens.

Aanpak

Na verzameling op de te beplanten locatie wordt als startschot de vlag van de Stichting Nationale Boomfeestdag gehesen, waarna het groen door groepjes leerlingen wordt geplant. Bij één van de bomen wordt een door de kinderen en bestuurslid ondertekende oorkonde ingegraven. Het aanwezig collegelid vertelt in het kort bijzonderheden en leuke wetenswaardigheidjes over de bomen. De gebeurtenis wordt feestelijk afgesloten met het uitdelen van een traktatie en een vrolijke lentesurprise, als herinnering aan de Nationale Boomfeestdag 2010.

Historie

De Nationale Boomfeestdag wordt sinds 1919 in ons land georganiseerd. Ruim 150.000 leerlingen van basisscholen planten dan bomen in straten, op pleinen, in parken en bossen. Daarmee dragen ze een steentje bij aan een groene leefomgeving.

>> website Nationale Boomfeestdag (nieuw venster)