Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Kinderen vieren boomfeestdag

op woensdag 17 maart

Tijdens de Nationale Boomfeestdag op woensdag 17 maart planten basisschool-leerlingen bomen en struiken in heel Rotterdam. In IJsselmonde/Sportdorp helpen de kinderen van de Prinses Margrietschool bij het planten. Het bestuur van de deelgemeente wil kinderen hiermee bewuster maken van de natuur in hun stad.

Wouter Boonzaaijer, portefeuillehouder Buitenruimte, verheugt zich erop om samen met de leerlingen van de prinses Margrietschool, twaalf jonge bomen in deze fraaie nieuwbouwbuurt te mogen planten. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Bomen maken de buurt
Het thema van de Stichting Nationale Boomfeestdag is dit jaar: Bomen maken de buurt. Hiermee vraagt de stichting vooral aandacht voor bomen in het stedelijk gebied. Bomen zijn immers niet alleen mooi, maar ze zijn belangrijk voor de leefbaarheid van de buurt en de gezondheid van de buurtbewoners. Bomen zijn goed voor de ontwikkeling van kinderen, als kinderen in en om bomen kunnen spelen.

Plantlocatie: in de groene doorloop tussen de Elfstedenstraat en Viermerenstraat
Om 10.45 uur starten de plantwerkzaamheden.

Na afloop, om ongeveer half twaalf, krijgen de leerlingen en aanwezigen limonade en koffie/thee aangeboden in de kantine van de nabijgelegen speeltuinvereniging Varkenoord aan de Van Lieshoutstraat 20.

De deelgemeente werkt bij de organisatie van het plantfeest samen met de diensten Sport en Recreatie en Gemeentewerken en met Elementree. Stichting Elementree inspireert mensen met educatieve projecten om beter voor de natuur te zorgen.