Gemeente Almere

Nationale Boomfeestdag 2010

17-03-2010 | Start: 10:15 | Eind: 11:00 | Locatie: Groene loper, Oostvaardersbuurt Almere Buiten nabij Waagstraat.

500 BOMEN VOOR GROENE LOPER IN ALMERE BUITEN

Woensdag 17 maart is de Nationale boomfeestdag. Het thema is dit jaar "Bomen maken onze buurt ". Ruim honderd leerlingen van basisscholen de Dukdalf en de Egelantier gaan samen met wethouder Martine Visser zo'n 500 jonge boompjes inplanten in een bosvak in de Groene Loper in Almere Buiten. De Boomfeestdag wordt georganiseerd door de Stichting Stad & Natuur Almere, samen met de Gemeente Almere.

In de groene verbinding vanaf het NS-station Oostvaarders door de Oostvaardersbuurt naar het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders worden zo'n 500 stuks gevarieerd bosplantsoen geplant. In de loop van maart zal de gemeente nog eens 3.500 stuks aanplanten, verdeeld over 2 bosvakken. In de Groene Loper kom je avontuurlijke speelplekken, mooie wandel- en fietspaden, informatie over de flora en fauna en na de boomfeestdag een mooi, jong bos tegen.
Het planten wordt begeleid door medewerkers van de gemeente Almere, Staatsbosbeheer, aannemersbedrijf Scholman en de Stichting Stad & Natuur Almere. Dit is één van de manieren waarop Stad & Natuur jong en oud wil betrekken bij de Almeerse groene buitenruimte.

De boomfeestdag is een in Nederland jaarlijks terugkerend evenement dat wordt gehouden op de derde woensdag van maart. Deze dag, ingesteld voor het behoud van bomen in de natuur, werd voor het eerst in 1957 georganiseerd.
Winter 2009