Waterschap Zeeuws-Vlaanderen

leerlingen in Westdorpe

Waterschap plant 160 iepen met leerlingen in Westdorpe

Op woensdag 17 maart 2010 vindt de Nationale Boomfeestdag plaats met als thema `Bomen maken onze buurt'. Het waterschap gaat dan samen met 28 leerlingen uit groep 7 en 8 van R.K. Basisschool De Kreeke in Westdorpe iepen planten langs de Middenweg nabij hun dorp. De heer Steijaert, lid van het dagelijks waterschapsbestuur, is bij deze actie aanwezig.

Om 8.30 uur presenteren de leerlingen hun eigen werk dat ze de afgelopen weken hebben gemaakt rondom het thema Bomen in de Kunst. Denk daarbij aan een presentatie over hun zelf gemaakt lentelandschap en het voordragen van een gedicht over bomen. Na de presentaties vertonen we een film over waarom bomen zo belangrijk voor ons zijn. De film is ter beschikking gesteld door de Stichting ElemenTree. Deze stichting heeft als doel zoveel mogelijk bomen te planten in Nederland. Met hun natuurbelevingsprogramma's willen zij mensen en vooral kinderen inspireren en motiveren goed voor de aarde en voor de natuur te zorgen.

De film eindigt met 'laten we bomen gaan planten'. Rond 9.30 vertrekt de heer Steijaert samen met de kinderen op de fiets richting de Middenweg bij Westdorpe. Tegen 10.00 uur start de gezamenlijke plantactie. In totaal komen er langs de Middenweg 160 iepen te staan; de leerlingen nemen er dertig voor hun rekening. Na een drankje en iets lekkers, gaan de leerlingen rond 11.30 uur weer naar school, waar ze een boomfeestdagcertificaat en een boomfeestdagaandenken (liniaaltje) ontvangen.

Andere locaties
Het waterschap heeft nog meer plantlocaties beschikbaar gesteld, zodat kinderen op meer plaatsen aan de slag kunnen gaan om hun omgeving groener te maken. Langs de Zuidernieuwlandseweg bij Brouwershaven planten leerlingen van groep 7 en 8 van de scholen De Schoener en De Schouw uit Brouwershaven en De Zonnewijzer uit Zonnemaire in totaal 97 wilgen. Op de Groeneweg bij Noord-Gouwe planten leerlingen van groep 7 en 8 van de scholen Samuël uit Kerkwerve en J.L. de Jonge uit Zierikzee in totaal 120 esdoorns. Bovendien worden er nog op verschillende locaties door verschillende scholen knotwilgen van het waterschap geknot.