Gemeente Leudal


Nieuws

Project Voetsporen in de kern Haelen

De kans om het slachtoffer te worden van een woninginbraak is reëel. Woninginbraken komen in de hele regio voor. Daarom zal er op woensdag 17 maart vanaf 18.30 uur in een gedeelte van de kern Haelen het project "Voetsporen" worden gedraaid. Met dit project willen de buurtcoördinatoren wijzen op de mogelijkheden voor het treffen van preventieve maatregelen tegen woninginbraken om zo het aantal hiervan te verminderen.

Dit doen zij door een ronde in de buurt te maken, waarbij er op een aantal punten wordt gelet, zoals bijvoorbeeld het niet branden van licht of het aan de weg laten staan van de vuilcontainer. Verder zal er gekeken worden of er voldoende straatverlichting brandt en dat plantsoenen gesnoeid zijn. Bewoners van woningen die door ons gecontroleerd zijn, worden via een brief geïnformeerd, ook al wordt er niets geconstateerd.

Buurtcoördinator gezocht

Tevens zoeken wij nog vrijwilligers (buurtcoördinatoren) voor de wijken De Statie, 'T Dorp en Heyakker, die ook hun steentje willen bijdragen aan een leefbare en veilige buurt. Lees er meer over op www.leudal.nl - veiligheid - buurtpreventie.

Wat is de taak van een buurtcoördinator?

Dit is de vertegenwoordiger van de buurt (vrijwilliger) die regelmatig contact heeft met de gemeente en politie over preventie en bestrijding van criminaliteit en onveilige situaties in de buurt. Ook zorgt de buurtcoördinator ervoor dat wensen op het gebied van veiligheid (bijvoorbeeld een betere straatverlichting) doorgegeven worden aan de gemeente. Dit doet de buurtcoördinator door middel van het doen van een melding bij het meldpunt Leudal. De buurtcoördinator is als het ware de oren en ogen van de buurt. Dit kan hij niet alleen; hiervoor heeft hij hulp nodig van alle buurtbewoners.

Tijdsbesteding op jaarbasis aan taak buurtcoördinator

Op jaarbasis bent u tussen de 10 à 15 uur kwijt aan uw taak van buurtcoördinator.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Ingrid Kuijpers, beleidsmedewerker Veiligheid gemeente Leudal, tel. 85 93 11 en de huidige buurtcoördinatoren van de kern Haelen.