Gemeente Enschede

Uitreiking diploma's inburgeraars

1100 deelnemers in cursus

Tijdens de uitreiking op 17 maart 2010 zullen 25 mensen onder toeziend oog van partner en kinderen het inburgeringsdiploma ontvangen. Daarnaast worden ook de geslaagden van het staatsexamen in het zonnetje gezet. Dit zijn 11 personen, die het diploma inmiddels via de post hebben ontvangen. Inmiddels nemen 1100 inburgeraars deel aan één van de cursussen.

Dit is de zesde officiële diploma-uitreiking voor geslaagden van het inburgeringsexamen. Een reis naar Zwolle is niet meer nodig en het is ook de ideale mogelijkheid om de inburgeraars te feliciteren met het behaalde resultaat. `Doe mee, werk mee, leef mee in Enschede' is de slogan die centraal staat in de campagne van de afdeling Taal & Inburgering. Na de uitreiking door Ed Wallinga, wethouder Welzijn & Zorg, Sport & Integratie zal onder het genot van een drankje en hapje het behaalde resultaat worden gevierd.

Sinds de invoering van de Wet Inburgering in 2007 zijn ruim 250 mensen in het bezit gekomen van een inburgeringsdiploma. Daarbovenop komen 75 personen die het staatsexamen hebben gehaald. Hiermee zit Enschede op koers en haalt de gemeente de afspraken die met de minister zijn gemaakt. 1100 mensen volgen op dit moment taalles bij IVIO, ROC van Twente en DCW Inburgering. Naast taalles wordt bekeken hoe inburgeraars werk kunnen vinden en een bijpassende opleiding kunnen vologen. Vanwege de recessie zijn er meer aanmeldingen voor inburgering. Het gaat dan om mensen die hun baan hebben verloren of deeltijd-WW ontvangen. Zij nemen nu de kans te baat om hun taalniveau te vergroten en daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt. Naast de taallessen worden ze ook actief begeleid naar ander werk of doen ze een taalstage om ervaring op te doen.

Geplaatst: 16 maart 2010.

16 maart 2010