Ingezonden persbericht


Persbericht

Rolstoeldriedaagse als maatschappelijke stage in het kader van NL DOET 2010

Leerlingen Comenius College Pelikaanweg gaan wandelen met bewoners verpleeghuis Rijckehove

Leerlingen van het Comenius College unit Pelikaanweg houden van woensdag 17 tot en met vrijdag 19 maart een rolstoeldriedaagse voor cliënten van verpleeghuis Rijckehove. Ze doen dit in het kader van hun maatschappelijke stage, een wettelijk verplichte kennismaking met vrijwilligerswerk.

Elke middag maakt een groep leerlingen een wandeling van een uur met een bewoner in een rolstoel door de Capelse wijk 's-Graveland. Aansluitend is er voor de deelnemers een kopje koffie of thee met cake, dat door de leerlingen wordt geserveerd. Elke deelnemer ontvangt na deze middag een certificaat met medaille die door de leerlingen zijn gemaakt.

Afsluitend feestje
Op vrijdag 19 maart, een van de dagen van de grote vrijwilligersactie NL DOET, wordt de driedaagse afgesloten met een feestje voor de cliënten. De leerlingen van Comenius serveren dan een zelfgemaakt hapje en daarbij een advocaatje met slagroom. De leerlingen die zich inzetten voor Rijckehove zijn zo'n dertig derdejaars leerlingen uit de afdeling Sport, Dienstverlening en Veiligheid (SDV). Ook achter de schermen wordt veel werk verzet, zoals posters ontwerpen, de route uitzetten en stempelkaarten maken.

Capelle aan den IJssel, 15 maart 2010

---

Noot voor de redactie,