Gemeente Beek


Nationale Boomfeestdag in Beek

âBomen maken onze buurtâ. Onder dat motto planten circa 70 leerlingen van groep 7 en 8 van Basisschool St. Martinus en OBS De Kring op woensdag 17 maart - Nationale Boomfeestdag â in totaal 90 nieuwe bomen en 550 bosplantsoen struiken op twee locaties in Beek. Om 10.00 uur zetten de leerlingen van St. Martinus onder begeleiding van wethouder Jan Bijen de eerste boom in de grond aan de Hoolstraat. Om 10.30 uur zal de wethouder de leerlingen van De Kring assisteren met de eerste boom in Geverik.

Â

Op de locatie Hoolstraat wordt in het kader van het project âDorpen in het Groenâ een âStruinboomgaardâ gerealiseerd, waarin publiek vrij toegang heeft en kan wandelen. Stichting IKL zal de inrichting van deze locatie verzorgen. Bij de inrichting zullen onder andere 38 hoogstamfruitbomen, 95 meter heg, een klaphek en een informatie bord âStruinboomgaardâ worden gerealiseerd.

Â

Op de locatie tussen Geverik en het talud aan de achterkant van bedrijvenpark TPE worden elsbomen gepland als buffer tussen Geverik en het bedrijventerrein TPE.

Â

Wethouder Jan Bijen over de Boomfeestdag: âDe Boomfeestdag is bedoeld om kinderen kennis, inzicht en begrip voor bomen en de functie van bomen voor onze samenleving bij te brengen. Kinderen zijn de volwassenen van morgen en als zij het belang van bomen in de natuur inzien, gaan zij zich later hopelijk ook inzetten voor een groene, leefbare wereld.â