Ingezonden persbericht


KNV feliciteert Nederland met crisis- en herstelwet

Den Haag, 17 maart 2010. De crisis- en herstelwet is gisteravond in de Eerste Kamer aangenomen. Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) is blij met de komst van de wet omdat vele schoppen nu eindelijk de grond in kunnen. De wet zorgt voor een versnelling van de wettelijke procedures rondom de aanleg van infrastructuur. Deze versnelling is van groot belang voor economisch herstel en langdurige economische groei.

Economisch herstel
De lwet is een essentieel onderdeel voor het herstel van onze economie. Op korte termijn worden met de investeringen die gepaard gaan met de wet, een groot aantal banen gecreëerd. Dit zal met name een positieve uitwerking hebben op de hard getroffen bouwsector. Daarnaast is de aanleg van extra infrastructuur ook voor de lange termijn van vitaal economisch belang omdat het onze concurrentiepositie in Europa versterkt. Wanneer de wet in 2014 weer wordt ingetrokken, zijn een groot aantal projecten afgerond en zal de doorstroming op de Nederlandse wegen zijn verbeterd. KNV roept het volgend Kabinet echter op om de wet structureel te maken, zodat de versnelde procedures van toepassing blijven.

Infraprojecten
Het Kabinetsplan moet er in voorzien dat procedures rondom de aanleg van infrastructuur versnellen door ondermeer bezwaarprocedures in te korten. Een groot aantal projecten zijn aan de wet gekoppeld. Zo zal de aanleg van de A4 Midden Delfland worden versneld en de A1/A6/A9 rondom Amsterdam worden verbreed. Daarnaast staat ook de aanpak van een groot aantal bruggen gepland.