Gemeente Duiven


Bushalte terug in Kastanjelaan


----------
Vanaf 15 maart rijdt lijn 65 vanaf station Duiven via de Kastanjelaan naar bedrijventerrein Nieuwgraaf en van daar verder naar Doesburg en visa versa. In een later stadium wordt deze buslijn waarschijnlijk doorgetrokken naar de Vlielandlaan. Daarover is binnen Novio, de busmaatschappij, nog intern overleg om dat mogelijk te maken.

Lijn 65 rijdt nu nog alleen overdag op weekdagen. Op zaterdag rijdt lijn 62 vanaf 10 april weer via de Kastanjelaan rijden.

Daarmee heeft Duiven-Zuid weer een rechtstreekse verbinding tussen Duiven-Zuid en het centrum van Duiven. Met ingang van de nieuwe dienstregeling op 13 december van het vorig jaar deed lijn 62 de Kastanjelaan niet meer aan om zo voldoende tijd te hebben om door te rijden naar Centerpoort-Noord. Hoewel de gemeente Duiven heel tevreden is dat de bedrijventerreinen nu weer met de bus bereikbaar zijn, viel het niet meer aandoen van de Kastanjelaan in slechte aarde. Daarom is intens overleg gevoerd met de Stadsregio Arnhem Nijmegen, als opdrachtgever van het openbaar vervoer, en Novio, die onder de naam Breng het busvervoer uitvoert, met het bovenstaande resultaat.