Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 11

17/03/2010

Nieuwe bouwplannen

Aanvragen om lichte bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Leuvenumseweg 38: terrasoverkapping;

- Goudsbergerhout 20: zonwering;

- Braambergerhout 24: tuinhuisje.

Aanvragen om reguliere bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- P.C. Hooftplein 1 t/m 18 en 36 t/m 39: het uitbreiden en verbouwen winkelcentrum;

- Rotonde Hierden: beeld Stientje en hekwerk;
- Vuldersbrink 75: wijzigen gevel en plattegrond;
- Leuvenumseweg 34: betonbalken en poeren.

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Verleende vergunningen

Lichte bouwvergunningen zijn verleend voor:

- Luttekepoortstraat 14: overkapping en vergroten berging (legalisatieverzoek);

- Duivenkamp 2: overkapping achtergevel (legalisatieverzoek);
- Jac. Perkstraat 26: een erker.

Bent u belanghebbende bij een besluit en kunt u zich niet verenigen met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college. Hiervoor geldt een termijn van zes weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.

Met ontheffing artikel 3.23 van de Wet op de ruimtelijk ordening is bouwvergunning verleend voor:

- Achter Aldi: afvalcontainers;

- Kloosterplein achter Donkerstraat 11: afvalcontainers;
- Vuldersbrink: afvalcontainers;

- Doelenstraat tegenover nr. 22: afvalcontainers;
- Grote Oosterwijck: afvalcontainers;

- Grote Poortstraat: afvalcontainers;

- Kaatsbaan: afvalcontainers;

- Kerkplein: afvalcontainers;

- Kerkstraat/Bruggestraat: afvalcontainers;
- Kerkstraat tegenover nr. 37: afvalcontainers;
- Fratershuishof: afvalcontainers;

- Schoenmakersstraat/Wolleweverstraat: afvalcontainers;
- Keizerstraat/Zoutkeetstraat: afvalcontainers;
- Rabbistraat: afvalcontainers;

- Donkerstraat: afvalcontainers;

- Donkerstraat/Smeepoortstraat: afvalcontainers;
- Molenstraat/Scheepssingel nabij gemeentehuis: afvalcontainers;
- Hoogstraat tegenover nr. 31: afvalcontainers;
- Grote poortstraat/St. Annastraat: afvalcontainers;
- Plantage: afvalcontainers;

- Breewijd 14: uitbreiden berging;

- Varenweg 36: woning met bijgebouw.

Bent u belanghebbende bij een besluit en kunt u zich niet verenigen met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college. Let op, u kunt alleen een bezwaarschrift indienen als u ook een zienswijzen indiende tegen de ontwerpbeschikking. De bezwaartermijn bedraagt zes weken. Deze termijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten. Bezwaar indienen is ook mogelijk in het uitzonderlijke geval dat u niet kan worden verweten, dat u niet in staat was om zienswijzen in te dienen. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

(Bouw)plannen via ontheffing

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van artikel 3.6 lid 1 onder c Wro ontheffing van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen.
Ter inzage van 17 maart t/m 31 maart:

- Tubadreef 59: uitbreiden woning met kantoorruimte;
- Jan Azn. Leeghwaterstraat 2: uitbreiden woning;
- Zijpenbergerhout 10: veranda.

De stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel. Belanghebbenden kunnen binnen de inzage termijn schriftelijk of mondeling hun zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen kunt u een afspraak maken via tel. 411 352.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van 3.22 en 3.23 Wro ontheffing van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen.
Ter inzage van 17 maart t/m 28 april:

- Deventerweg: balkon.

De aanvragen en ontwerpbesluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden tegen het voornemen om ontheffing te verlenen schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen kunt u een afspraak maken via tel. 411 352. Degenen die van deze mogelijkheid geen gebruik maken kunnen, nadat het besluit is genomen, geen verder bezwaar of beroep meer indienen. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Rectificatie: ontwerpbestemmingsplan Tweelingstad-Slingerbos

Het ontwerpbestemmingsplan Tweelingstad-Slingerbos ligt met ingang van 4 maart (in plaats van 25 februari) gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in de Stadswinkel in het stadhuis. Tijdens de inzage termijn kan een ieder over ontwerpbestemmingsplan zijn/haar zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad. Informatie: afd. Ruimte & Economie, de heer P. Mulder, tel. 411 329.

Rectificatie: Bestemmingsplan Lorentz II, Nobelstraat

Het bestemmingsplan Lorentz II, Nobelstraat ligt met ingang van 4 maart (in plaats van 25 februari) gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in de Stadswinkel in het stadhuis. Gedurende deze termijn kan beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA âs-Gravenhage. Informatie: afd. Ruimte & Economie, de heer P. Mulder, tel. 411 329.

Inspraak bestemmingsplan toedeling geluidruimte bedrijventerrein Lorentz

Het voorontwerpbestemmingsplan âToedeling geluidruimte bedrijventerrein Lorentzâ is in voorbereiding. Het bestemmingsplan voorziet in:

- een planologische regeling waarbij een doelmatige toedeling van de beschikbare totale geluidruimte binnen de geluidzone van het industrieterrein Lorentz tot stand gebracht kan worden;
- een verruiming van de geluidzone ter hoogte van de wijk Frankrijk en het gebied Glindweg.
Het plangebied bevat de bedrijventerreinen Lorentz I, II en III en wordt globaal begrensd door de N302, de Newtonweg, de Zuiderzeestraatweg, de Mheenlanden en het Veluwemeer.

In het kader van de inspraakprocedure ligt het
voorontwerpbestemmingsplan âToedeling geluidruimte bedrijventerrein Lorentzâ met ingang van 18 maart gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de Stadswinkel bij de balie Bouwen en Wonen. Tijdens deze termijn kunnen ingezetenen en belanghebbenden schriftelijk een zienswijzen kenbaar maken (adresseren aan burgemeester en wethouders). Desgewenst kan ook worden volstaan met een mondelinge zienswijze.

Om u beter te kunnen informeren over dit plan worden twee informatiebijeenkomst gehouden. Op 6 april (avond) voor omwonenden en andere belangstellenden en op 9 april (middag) voor bedrijven. Nadere informatie wordt nog bekendgemaakt.

Informatie: afd. Ruimte en Economie, de heer P. Mulder, tel. 411329.

Conceptvisie buitengebied gereed

De conceptvisie voor het buitengebied is op hoofdlijnen klaar. Op 13 april om 19.30 uur presenteren we deze visie tijdens een openbare bijeenkomst. Deze bijeenkomst vindt plaats in de raadzaal in het stadhuis. U bent van harte welkom! In een volgende editie van de gemeentepagina komt hierover meer informatie.

Inritvergunning Watervalweg

Burgemeester en wethouders hebben besloten, op grond van artikel 2.1.5.3 van de Algemeen Plaatselijke Verordening 2002, een vergunning te verlenen voor de aanleg van een inrit van 3 meter breed voor pand Watervalweg naast nummer 2 in Hierden.
Belanghebbenden kunnen tot zes weken na deze publicatie hun bezwaren ten aanzien van dit besluit schriftelijk naar voren brengen. De stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel. Informatie: afd. Beheer Openbare Ruimte, tel. 411 433.

Melding van verandering door Ziekenhuis St. Jansdal

Bij de gemeente is een melding van verandering van de inrichting op grond van de Wet milieubeheer ingediend door Ziekenhuis St. Jansdal, Wethouder Jansenlaan 90. Dit is voor een aantal tijdelijke kantoorunits, spreek- en onderzoekkamers ten behoeve van de afdeling oogheelkunde en reumatologie, een tijdelijke hoofdingang en een nieuwe centrale hoofdingang. De melding kan tot en met 28 april worden ingezien bij de Stadswinkel in het stadhuis. Zienswijze kunnen tot en met die datum - eventueel vertrouwelijk - worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, schriftelijk of in mondeling overleg. Informatie: afd. Milieu, tel. 411 216.

Gemeenschappelijke regeling Sociale Dienst Veluwerand

Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor de gemeenschappelijke regeling Sociale Dienst Veluwerand goed te keuren. In deze regeling is vastgelegd wat de bevoegdheden zijn van de sociale dienst, hoe zij verantwoording afleggen aan de gemeente, dat zij een beleidsplan aan de gemeenteraad voorleggen e.d. U kunt de nieuwe gemeenschappelijke regeling Sociale Dienst Veluwerand en een bijbehorende delegatielijst inzien in de Stadswinkel in het stadhuis. Vanaf bekendmaking liggen de stukken gedurende vier weken ter inzage. Informatie: afd. Publiekszaken, de heer Van Manen, tel. 411 257.

Wet investeringen in jongeren

De Sociale Dienst Veluwerand heeft verordeningen âWet investeren in jongerenâ opgesteld. Dit heeft gevolgen voor al bestaande verordeningen âWet werk en bijstandâ. Burgemeester en wethouders zijn akkoord gegaan met de verordeningen.
Voordat aan de gemeenteraad wordt gevraagd de verordeningen vast te stellen, hebt u kans om een reactie op de conceptverordeningen te geven. Vanaf bekendmaking liggen de stukken gedurende vier weken ter inzage in de Stadswinkel in het stadhuis. U kunt uw reactie schriftelijk geven of inspreken bij de gemeenteraad.

U kunt inzien:

- Toeslagenverordening Wwb en WIJ;

- Verordening bestrijding misbruik Wwb en WIJ;
- Afstemmingsverordening WIJ;

- Verordening leerwerkaanbod WIJ;

- Verordening cliëntenparticipatie Wwb en WIJ.

Informatie: Sociale Dienst Veluwerand, de heer Kruizinga, tel. 462 511.

Kapvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben een kapvergunning verleend voor:
- Korhoenlaan 1-104: 2 bomen (bekendmaking: 15 maart).

Deze besluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tot zes weken na datum van bekendmaking aan de aanvrager, kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.

Er zijn aanvragen voor kapvergunning ingekomen voor:
- Randweg 22: 4 bomen;

- Melis Stokelaan 1: 1 boom.

Informatie: afd. Beheer Openbare Ruimte, tel. 411 333.


____________________