Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 17-03-2010

Aanhoudingen onderzoek beroving

MAARSSEN De recherche van het district Rijn & Venen heeft twee mannen en een vrouw uit Maarssen aangehouden omdat zij verdacht worden betrokkenheid bij een beroving.

De beroving vond plaats op zaterdag 14 november bij winkelcentrum Bisonspoor. Een 29-jarige vrouw uit Zeist stapte in haar auto en legde haar handtas op de bijrijderstoel. Plotseling werd het portier opengetrokken en werd de tas weggegrist. Twee personen op een bromfiets gingen er vervolgens vandoor. Onderzoek leidde naar de drie verdachten, een 18-jarige vrouw en twee mannen van 19 en 25 jaar en allen uit Maarssen, zitten vast voor verhoor.

Rijbewijs kwijt

MAARSSEN Een haastige automobilist raakte op dinsdagmiddag 16 maart zijn rijbewijs kwijt.

Rond 14.10 uur werd een agent in een onopvallend videovoertuig op de Zuilense Ring met een pittige snelheid ingehaald door een automobilist. De agent ging er achter aan en klokte hem op 154 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. De automobilist, een 20-jarige man uit Utrecht, werd aan de kant gezet. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en gezien de ernst van de overtreding moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Scootercontrole

BREUKELEN/ABCOUDE De politie heeft op dinsdag 16 maart in de middag en avond een scootercontrole gehouden.

In de middag werd van 14.00 uur tot 16.30 uur gecontroleerd op De Angstel in Breukelen. Agenten controleerden 25 brom- en snorfietsen, waarvan er bij 12 alles in orde was. Voor de overige 13 werden in totaal veertien bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: niet kunnen tonen kentekenbewijs (8), slechte remmen (2) en te hoge constructiesnelheid (1).

In de avond vond de controle van 18.00 uur tot 21.00 uur op de Bijdorplaan in Abcoude plaats. Motoragenten geleidden de te controleren brom- en snorfietsen naar de controleplaats. Agenten schreven in totaal 21 bekeuringen uit, onder andere voor: te hoge constructiesnelheid (5), geen rijbewijs (1) en niet kunnen tonen van rijbewijs of kentekenbewijs (9).