Gemeente Sneek


theater cultureel kwartier sneek bekend

Aannemers bouw atrium en theater Cultureel Kwartier Sneek bekend

Na de grootscheepse verbouw en renovatie van poppodium Het Bolwerk en de Noorderkerk kan binnenkort weer een grote stap gezet worden in de realisatie van het Cultureel Kwartier Sneek. Het atrium (de glazen verbindingsruimte) en de aanpassing van de schoolgebouwen aan het Oud Kerkhof alsmede het theater aan de Westersingel zijn binnen de budgetten aanbesteed. Voor burgemeester en wethouders van Sneek alle aanleiding om, nadat de gemeenteraad geïnformeerd is, de gunningprocedures te starten. Het voorstel voor een indexatiekrediet wordt op 27 april aan de gemeenteraad voorgelegd. Daarna vinden pas de definitieve gunningen plaats.

Het Cultureel Kwartier Sneek wordt door het water aan de Kerkgracht/Westersingel in twee delen gesplitst. Aan de kant van de Kerkgracht bevinden zich de twee al gerealiseerde onderdelen van het Centrum voor de Kunsten & Ritmyk, de Noorderkerk en het poppodium Het Bolwerk. De overige onderdelen, de glazen verbindingsruimte en de aanpassing van de schoolgebouwen aan het Oud Kerkhof, zijn inmiddels aanbesteed en na de gunningprocedure kunnen de bouwwerkzaamheden beginnen. De gunstigste aanbieding voor de bouwwerkzaamheden van het Centrum voor de Kunsten was afkomstig van aannemingsmij Friso bv uit Sneek en die voor de werktuigbouwkundige en elektrotechnische werkzaamheden van de firma Pranger Rosier uit Dokkum. Voorafgaand aan de bouw vinden er nog sloopwerkzaamheden plaats door de firma BTZ uit Almere die daartoe het gunstigst offreerde.

Aan de Westersingel, op de plek van het oude TNT-gebouw, wordt het nieuwe theater van Sneek gerealiseerd naar een spannend en organisch ontwerp van Architectenbureau Alberts & Van Huut. Ook de bouwwerkzaamheden voor het nieuwe theater zijn aanbesteed. Hier is het voornemen de sloopwerkzaamheden te gunnen aan de firma vd Wal uit Joure en de bouwwerkzaamheden aan aannemingsmij Friso uit Sneek. Zij kwamen beide met de gunstigste aanbieding.

Verwacht wordt dat in mei 2010 aan beide kanten van het water met de sloopwerkzaamheden kan worden begonnen.