MKB-Nederland



16 maart 2010
Nieuwe regeling Veiligheid Kleine Bedrijven van start

Vandaag gaat de nieuwe regeling Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB) van start. De wijziging van de regeling heeft betrekking op nieuwe aanvragen in 2010, de overgangsregeling en de coulanceregeling voor aanvragers die in 2009 zijn afgewezen omdat het subsidieplafond was bereikt.

Met de subsidieregeling kunnen kleine bedrijven (minder dan tien fte en vijf filialen) de kosten voor genomen veiligheidsmaatregelen vergoed krijgen. In de nieuwe regeling is het maximale subsidiebedrag teruggebracht naar EUR1000 per ondernemer. Daarvan is EUR300 bestemd voor de veiligheidscan (met een eigen bijdrage van EUR50) en EUR700 voor veiligheidsmaatregelen op basis van 50 procent subsidie.

Belangrijke wijziging is dat ondernemers de subsidie moeten aanvragen vóórdat ze een beveiligingsscan laten doen. Uitgezonderd hiervan zijn ondernemers die voor 16 maart een scan hebben laten uitvoeren. Zij kunnen wel met terugwerkende kracht subsidie krijgen (hoewel niet voor al uitgevoerde maatregelen). Daarnaast kunnen ondernemers nu ook subsidie krijgen voor maatregelen die zij via een huurkoopconstructie aanschaffen.

Vanaf 16 maart is de website www.stavoorjezaak.nl aangepast op de nieuwe regeling. Er komt ook een beslisboom met uitleg over de overgangsregeling of hoe coulance moet worden aangevraagd, bestemd voor die ondernemers die in 2009 buiten de boot vielen.