Samenwerking Prix de Rome met Smart Project Space, Amsterdam

17/03/2010 10:24

Bureau Prix de Rome

Prix de Rome, de kunst- en architectuurprijs in Nederland voor kunstenaars tot 35 jaar, is een meerjarige samenwerking overeengekomen met SMART Project Space - centre for contemporary art- in Amsterdam.

Vanaf 2011 vinden de tweejaarlijkse tentoonstellingen PRIXDEROME.NL Beeldende Kunst en daaraan verbonden publieksactiviteiten plaats in SMART Project Space,

Arie Biemondstraat 105-113 in Amsterdam.

De samenwerking sluit aan bij de voortgaande dynamisering die de Prix de Rome van de laatste jaren kenmerkt.

Met het aangaan van deze samenwerking zet PRIXDEROME.NL een nieuwe stap in de uitvoering van inhoudelijke randprogrammering: SMART Project Space ontwikkelt een intensief en innovatief publieksprogramma en een uitgebreid ondersteunend educatief programma voor kunstvakscholen en het middelbare onderwijs. Deze programma's zullen een grote groep nieuwe bezoekers en vooral jongeren betrekken bij de ontwikkelingen in de hedendaagse beeldende kunst.

De Prix de Rome wordt georganiseerd door de Rijksakademie als netwerkorganisatie met AVRO KunstUur en Kunstbeeld als mediapartners, NAi Uitgevers als printpartner, ARCAM en SMART Project Space als presentatiepartners, en voorts SNS REAAL Fonds, KPN en Inbo als sponsorpartners. De Rijksakademie biedt - naast supervisie en productieondersteuning - ook residency plaatsen aan de shortlist-architecten, mede mogelijk gemaakt met de steun van het Ministerie van OCW en Trustfonds Rijksakademie.

SMART Project Space

Arie Biemondtstraat 105-113

1054 PD Amsterdam

t 020 427 59 51

e info@smartprojectspace.net

www.smartprojectspace.net

Prix de Rome / Rijksakademie van beeldende kunsten

Sarphatistraat 470

1018 GW Amsterdam

t 020 5270321

f 020 5270301

e prix@prixderome.nl

www.prixderome.nl





http://www.prixderome.nl