Agentschap NL


Oproep partijcommissies: stem in met Deltaplan Energie

Commissies van bijna alle politieke partijen doen deze week een gezamenlijke oproep aan hun achterban om op hun partijcongres in te stemmen met het Deltaplan Nieuwe Energie.

Het unieke samenwerkingsverband is er van overtuigd dat met het Deltaplan de welvaart en het welzijn voor de 21ste eeuw behouden blijft en verder uitgebouwd wordt. EnergieTransitie reageert positief op dit initiatief om - over de politieke partijen heen- gezamenlijkheid te zoeken op het energiedossier.

Enorme uitdaging
Theo Walthie voorzitter van het Regieorgaan EnergieTransitie is zeer te spreken over het initiatief: "Deze unieke partijoverstijgende aanpak doet recht aan de enorme uitdaging waar we voor staan, zowel in Nederland als mondiaal". Walthie voorziet de komende decennia `hoe dan ook' een omslag naar een slimmer energiesysteem. Opkomende economieën gaan zorgen voor een wereldwijde mismatch tussen vraag en aanbod van fossiele energie, waardoor de prijs een nieuw evenwicht zal zoeken. Bovendien is er de internationale noodzaak voor CO2-reductie. "Het is de vraag of Nederland er in slaagt een deel van de business die dat met zich meebrengt naar zich toe te trekken."

Verduurzamende economie
Walthie verwacht dat het Deltaplan Nieuwe Energie ondernemers beter in staat stelt om hun kansen te pakken in de wereldwijde verduurzamende economie. "Deze gezamenlijke aanpak zorgt ervoor dat investeerders en burgers duidelijkheid en zekerheid krijgen. Daardoor ontstaan er gezonde businesscases voor duurzame ontwikkeling. De kunst is nu de ambities in het Deltaplan op een effectieve manier te realiseren binnen economisch haalbare randvoorwaarden en grote betrokkenheid te waarborgen bij investeerders, gemeenten en burgers. Iets waar Energietransitie graag aan meewerkt."

EnergieTransitie - Creatieve Energie
Bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties zetten zich gezamenlijk in om ervoor te zorgen dat de energievoorziening in 2050 duurzaam is. Energie is dan schoon, voor iedereen betaalbaar en wordt continu geleverd. EnergieTransitie vraagt én geeft Creatieve Energie.

Meer informatie
Duurzaamheidsoverleg