CDA afdeling Gelderland


Bezoek minister Donner aan CDA Gelderland

---

Op initiatief van het landelijk partijbureau bracht minister Donner op 15 maart een bezoek aan het CDA Gelderland. De bijeenkomst stond in het teken van de huidige politieke ontwikkelingen. Gelders voorzitter Herman Kaiser hield een inleiding waarin de conclusies van de afgelopen ALV nog eens kort werden herhaald. Vervolgens hield minister Donner een betoog over de huidige politieke ontwikkelingen.

Na een korte terugblik op de val van het kabinet, richtte hij de blik vooruit: bij de komende Tweede Kamer verkiezingen zullen drie themaâs centraal staan. Ten eerste: hoe komen we uit de crisis? Grote heroverwegingen zijn nodig om de overheidsfinanciën weer gezond te maken en in de toekomst gezond te houden. Ten tweede het thema veiligheid. Hoewel feitelijk de veiligheid in Nederland is toegenomen, blijven mensen zich onveilig voelen. Ten slotte zullen de komende verkiezingen gaan over het karakter van de samenleving. Het CDA staat voor een samenleving waarin we respect hebben voor elkaar en elkaars meningen, binnen de grenzen van de Nederlandse waarden en normen.

De bijeenkomst werd afgesloten met reacties vanuit de zaal. Veel reacties gingen over de manier waarop we de komende maanden het verkiezingsprogramma uitdragen. Empathie, betrokkenheid of in de woorden van de voorzitter âstreetwiseâ waren terugkerende termen. De minister zegde toe de opmerkingen mee te nemen naar Den Haag. Ook werd ter plekke aangekondigd een Gelderse feedbackgroep op te richten die aan de slag gaat met opmerkingen van leden in aanloop naar de verkiezingen van 9 juni. Hiervoor is een apart e-mailadres beschikbaar: feedback@cdagelderland.nl .

---

Geschreven door: Provincie Gelderland
Geplaatst op: 16-3-2010