Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap


Datum 16 maart 2010
Betreft kamervragen Stedelijk Museum Amsterdam

Hierbij zend ik u het antwoord op de vragen van het lid Van Vroonhoven-Kok (CDA) over het uitstel van de opening van het Stedelijk Museum Amsterdam.

de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart

a
na 1 van 2 Pagi






2010Z03916 Datum

Vragen van het lid Van Vroonhoven-Kok (CDA) aan de staatssecretaris van Onze referentie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het bericht "Wethouder wist al jaar van

uitstel Stedelijk". (Ingezonden 3 maart 2010)


1
Kent u het bericht "Wethouder wist al jaar van uitstel Stedelijk"? 1)

Antwoord:
Ja, dat is mij bekend.


2
Wat vindt u ervan dat de heropening van een belangrijk museum in de hoofdstad, het Stedelijk, wederom is uitgesteld?

Antwoord:
Ik deel uw opvatting dat het Stedelijk museum een belangrijk museum is in de hoofdstad met internationale uitstraling. Uiteraard kijk ik, net als het museum zelf, de gemeente Amsterdam en de vele bezoekers, uit naar de heropening van dit museum. Het moment van deze opening vraagt om een zorgvuldige voorbereiding van de Gemeente Amsterdam en het museum.


3
Wat vindt u van de stelling in het bericht dat de stad Amsterdam niet in staat zou zijn om grote bouwprojecten te leiden?

Antwoord:
Ik onderschrijf die stelling niet, ook niet naar aanleiding van dit berichtje in de Volkskrant.


4
Hoe denkt u over de regievraag van grote verbouwingen of bouwprojecten van gebouwen die van nationaal belang zijn op het gebied van kunst en cultuur?

Antwoord:
Het is aan de direct verantwoordelijke bestuurders om de regie te organiseren bij grote verbouwingen of bouwprojecten. Zij hebben de taken en bevoegdheden die daarvoor nodig zijn. In dit geval is dat aan de Gemeente Amsterdam en het Stedelijk museum. Ik merk daarbij op dat een besluit tot uitstel van de opening voor mij geen gebrek aan regie impliceert.


1) de Volkskrant, 26 februari 2010: "Wethouder wist al jaar van uitstel Stedelijk"

Pagina 2 van 2 Pagina van 2