Politie Groningen

Woensdag 17 maart 2010

Provincie Groningen, 17-03-2010

Aanhoudingen na vernielingen en belediging

DELFZIJL De politie heeft de afgelopen dagen vijftien verdachten uit Delfzijl en Farmsum aangehouden. De mannen in de leeftijd van 16 tot en met 26 jaar worden ervan verdacht eind 2009 en begin 2010 diverse vernielingen te hebben gepleegd in Delfzijl. Bovendien heeft een deel een aantal politiemedewerkers in woord en gebaar beledigd. Een vrouwelijke agent moest het vanwege haar geslacht ontgelden. In totaal zijn door de aanhouding vier vernielingen en twee beledigingen opgelost. Een deel van de verdachten is eerder met de politie in aanraking geweest. De politie maakt proces-verbaal op en verstuurt dit naar justitie.

Omstanders en politie redt bejaarde vrouw uit sloot

BEDUM Twee agenten hebben dinsdagmiddag samen met enkele omstanders een inwoonster van Bedum (81) uit een sloot gehaald. De vrouw was in de Karel Doormanstraat de controle over haar scootmobiel kwijtgeraakt en reed een naastgelegen sloot in. De vrouw is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De agenten hebben op het politiebureau droge kleren aangetrokken.

Minderjarige fietsendieven aangehouden

GRONINGEN De politie heeft dinsdagavond een 15- en een 17 jarige jongen uit Groningen aangehouden voor fietsendiefstal. Agenten reageerden op een melding van dat er een fiets was gestolen bij een supermarkt aan het Akerkhof. Door getuigenverklaringen werden beide fietsendieven aangetroffen op de Sluiskade. Zij werden ingerekend. De fiets werd in beslag genomen. Na verhoor werden beiden jongens door de politie aan hun ouders overgedragen. De politie maakt proces-verbaal op.

Hennepkwekerij in woning gevonden

NIEUWE PEKELA De politie heeft dinsdagmiddag een 34-jarige man en een 38-jarige vrouw uit deze plaats aangehouden. Na een anonieme tip trof de politie in hun woning in de H.B. Hulsmanstraat een hennepkwekerij aan. In de schuur achter de woning troffen agenten in totaal 140 planten aan. De kwekerij werd ontmanteld en alle apparatuur vernietigd. De politie doet verder onderzoek.

Alcomobilist aangehouden

DELFZIJL - De politie heeft dinsdagavond op de Sikkel in Delfzijl een 22-jarige automobilist uit Delfzijl aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de bestuurder met gedoofde verlichting rijden. Tijdens de controle bleek dat de verdachte te diep in het glaasje had gekeken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 0,5. De verdachte kreeg een rijverbod van 4 uur en mocht na verhoor weer naar huis. Omdat de verdachte een beginnende bestuurder is maakt de politie proces-verbaal op.

Auto raakt stoeprand en slaat over de kop

Groningen Een 21-jarige man uit Groningen en een 22-jarige vrouw uit Leek zijn dinsdagavond aan de kluiverboom in Groningen betrokken geraakt bij een éénzijdig ongeval. De bestuurder, de 21- jarige man, raakte een stoeprand en vervolgens een lantaarnpaal. Daardoor sloeg de auto over de kop. De inzittenden van de auto zijn door de brandweer uit de auto gehaald en ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval op.

Man rijdt auto onder invloed van softdrugs

LEEK De politie heeft dinsdagnacht aan de De Holm in Leek een 33- jarige man uit Tolbert aangehouden voor het rijden onder invloed van softdrugs. Agenten kregen de man op de Holm in het vizier en gaven hem een stopteken. Toen de dienders hem vroegen mee te werken aan een blaastest roken zij een penetrante weedlucht. Ook was de man afwezig en had hij rode ogen en kleine pupillen. De bestuurder gaf toe dat hij eerder op de avond een joint had gerookt. De man is overgebracht naar het politiebureau waar een bloedproef is afgenomen. In afwachting van de uitslag maakt de politie proces verbaal op.

Man valt dronken van fiets

GRONINGEN De politie heeft dinsdagavond aan de Heesterlaan een 36-jarige man uit Groningen aangehouden voor openbare dronkenschap. Agenten gingen op een melding af en troffen een man aan die verwikkeld in zijn fiets op straat lag. De dienders hielpen de man omhoog en lieten hem over een rechte lopen. Na een paar meter lag de man echter alweer ondersteboven waarna de agenten hem aanhielden. De dronkaard is ingesloten in het cellencomplex om zijn roes uit te slapen. De politie maakt proces verbaal op.

Man bestuurt auto met slok op

TER APEL De politie heeft dinsdagnacht aan de Heemstraat in Ter Apel een 50-jarige man uit Ter Apel aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten gaven de man een stopteken en vroegen hem mee te werken aan een blaastest. Hieruit bleek dat de bestuurder ruim 1,35 promille alcohol in zijn bloed had. De man is aangehouden en kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd. De politie maakt proces verbaal op.

Vrouw draait 114 keer alarmnummer

DELFZIJL Een 60-jarige vrouw uit Delfzijl is dinsdagnacht door de politie aangehouden voor het verstoren van de openbare orde en het overtreden van de telefoonwet. De vrouw had die avond 114 keer gebeld met het alarmnummer 112, zonder daarvoor een geldige reden te hebben. Haar mobiele telefoon is in beslag genomen en de vrouw is ingesloten in het cellencomplex. De politie maakt proces verbaal op.

Vrouw haalt onder invloed kind van school

MUNTENDAM Een 43-jarige vrouw is aan de Wilheminalaan in Muntendam door de politie aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen dat de vrouw haar kind wilde ophalen bij een school aan de Wilhelminalaan. Van de vrouw was al bij de politie bekend dat zij vaker onder invloed in haar auto stapt. Daarom gaven agenten haar een stopteken. Bij controle bleek dat de vrouw te diep in het glaasje gekeken. Zij blies een alcoholpercentage van 0,75 promille. Aangezien de vrouw beginnend bestuurster is, is zij aangehouden. De politie maakt proces verbaal op en doet een zorgmelding vanwege het alcoholprobleem van de vrouw.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde dinsdag 16 maart op diverse plaatsen op snelheid.

Veendam, Provincialeweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 838, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: 171 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100km/uur.

Middelstum, Provincialeweg N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1415, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Westerlee, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 327, aantal overtredingen: 64, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Delfzijl, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1710, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.