Bouwend Nederland zeer tevreden met Crisis- en herstelwet

17/03/2010 10:55

Bouwend Nederland

Bouwend Nederland zeer tevreden met Crisis- en herstelwet

De Crisis- en herstelwet is vannacht door de Eerste Kamer aangenomen. "Dat is zeer, zeer positief," aldus Bouwend Nederland-voorzitter Elco Brinkman. "Het is een goede zaak dat juist de breedte van deze wet behouden is gebleven. Met één vinger in de dijk stop je immers geen tsunami."

De Crisis- en herstelwet is vrijwel ongewijzigd aangenomen. Daarmee is veel werk, gelijk aan 25.000 manjaren naar voren gehaald. In deze tijd van oplopende werkloosheid is dat een zegen.

Bouwend Nederland is zeer positief over de aangenomen motie waarin gewaarborgd wordt dat het MKB volop en concurrerend kan participeren. De motie stelt dat clustering tot een minimum moet worden beperkt en disproportionele eisen moeten worden voorkomen.

Instemmen met de wet is het begin van de oplossing. In de geest van de Crisis- en herstelwet kunnen bouwbedrijven ook na 2014 sneller schakelen, bijvoorbeeld op het gebied van woningbouwprojecten. Ook geldt dat kleinere projecten door de geest van de Crisis- en herstelwet eenvoudiger kunnen worden vlotgetrokken.





http://www.bouwendnederland.nl