Politie Drenthe

Woensdag

Provincie Drenthe, 17-03-2010

Man aangehouden na steekpartij

EMMEN Dinsdagnacht heeft de politie een 39-jarige man uit Emmen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij een huisgenoot, een 62-jarige man, in de woning aan de Rolderbrink met een mes in de nek heeft gestoken. De twee kregen het aan de stok waarna de verdachte de andere man sloeg en stak. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht waar hij aan zijn wond is behandeld. Hij komt woensdag aangifte doen.

De verdachte is in de woning aangehouden. Daarbij verzette hij zich hevig en zag kans om een van de agenten tegen het hoofd te slaan. Uiteindelijk is hij geboeid overgebracht en ingesloten voor een nader onderzoek. In de woning is een mes in beslag genomen. (2010015891)

Vuurwerkpistool in beslag genomen

HOOGEVEEN Dinsdagavond controleerde de politie op de Dollard een 17-jarige jongen op een bromfiets. Daarbij bleek dat hij een vuurwerkpistool bij zich had. Dat is in beslag genomen en de jongen krijgt daarvoor een proces-verbaal. (2010015884)

Politie onderzoekt tasjesroof

ASSEN Dinsdagavond is een 28-jarige vrouw uit Assen beroofd van haar schoudertas. Ze fietste tegen 23.00 uur over het fietspad langs de Andrej Sacharovweg. Bij de Rackethal werd ze ingehaald door twee personen op een bromfiets. Tijdens het inhalen trok een van hen haar tas van de schouder. Daarna reden ze de Stoepveldsingel in. De vrouw reed naar huis en belde de politie. De aangifte is opgenomen en de politie onderzoekt deze zaak.(2010015902)

Alcomobilist aangehouden

HOOGEVEEN Dinsdagnacht reed een 36-jarige vrouw uit Hoogeveen in de auto over de Zuiderweg terwijl zij had gedronken. De blaastest kwam uit op 0,85 promille. (2010015901)

Politie zoekt getuigen inbraak

HAVELTE Zondagavond of nacht is ingebroken in een garagebedrijf aan de Oeveraseweg. Daarbij is een grote hoeveelheid oud ijzer gestolen, waaronder een aantal gebruikte uitlaten met katalysator. De dader heeft daarbij gebruik gemaakt van een kruiwagen en is via het weiland achter het bedrijf met de gestolen spullen wegelopen. De politie vraagt of er mensen zijn die tussen zondagavond 17.00 uur en maandagochtend 08.00 uur mensen met een kruiwagen hebben zien lopen op het weiland achter het garagebedrijf. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van de basiseenheid Meppel Westerveld op telefoon 0900 8844. (2010015434)

Politie neemt pitbike in beslag

ZUIDLAREN Dinsdagmiddag heeft de politie een pitbike, een klein model crossmotor, in beslag genomen. Een 19-jarige man uit Zuidlaren reed ermee over de zandweg naast de N34, wat gewoon onder de openbare weg valt. Agenten reden achter de crosser aan en doordat zijn motor afsloeg kon hij worden staande gehouden. Omdat deze motor niet op de openbare weg mag komen is hij in beslag genomen, in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie. (2010015881)

Politie bekeurt bij school

ASSEN Dinsdag heeft de politie bij de scholen Meander en De Boei aan de Wethouder Bergerweg zes bekeuringen uitgedeeld. Vier voor het parkeren in een groenstrook, een voor parkeren op een taxiplek en een voor hinderlijk parkeren op de rijbaan. Al langer ontstaat hier overlast door geparkeerde autos bij het halen en brengen van leerlingen. Er zijn inmiddels maatregelen genomen door het aanleggen van een wegversmalling en een oversteekplaats. De school heeft al meerdere malen ouders en andere vervoerders opgeroepen om te parkeren zonder overlast te veroorzaken. Nadat dit geen resultaat heeft gehad, heeft de politie een aantal dagen gewaarschuwd en vanaf dinsdag is er bekeurend opgetreden. De komende tijd zal de politie hier dagelijks toezicht houden en in alle gevallen bij overlast of overtredingen bekeurend optreden.

Rijbewijzen ingevorderd na snelheidsovertredingen

ERM Dinsdagmorgen raakte een 39-jarige man uit Amstelveen zijn rijbewijs kwijt. Hij reed over de N34 met een snelheid van 160 kilometer per uur, 60 te veel. (2010015818)

NIEUW BUINEN Een 38-jarige man uit Nieuw Buinen werd gecontroleerd op de N379. Hij reed met een snelheid van 133 kilometer per uur, 50 te veel. Zijn rijbewijs is ingevorderd.(2010015866)

Op dezelfde weg reed een 29-jarige man uit Valthermond met een snelheid van 136 kilometer per uur. Ook hij raakte zijn rijbewijs kwijt.

Politie onderzoekt diefstal aanhangwagen

COEVORDEN Maandagnacht is aan de Jozef Israelstraat een aanhangwagen gestolen. Het gaat om een gegalvaniseerde aanhanger met bruine schotten, waarde ongeveer 680 Euro. De 40-jarige eigenaar deed aangifte. (2010015681)

Boetes voor bellen achter stuur

COEVORDEN / NIEUW AMSTERDAM Bij een controle op de Krimweg in Coevorden en op de Boerdijk in Nieuw Amsterdam zijn vijf automobilisten bekeurd voor bellen tijdens het rijden. Deze bekeuring kost 160 Euro. (2010015836)

Winkeldief aangehouden

EMMEN Dinsdag heeft de politie een 14-jarige jongen uit Emmer Compascuum aangehouden,. In een supermarkt aan de Wilhelminastraat was hij betrapt bij de diefstal van een blikje bier en een zak snoep. Na afhandeling wordt hij doorverwezen naar HALT. (2010015797)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.