Gemeente Bernheze


Oproep nieuwe leden commissie Kunst

De gemeente Bernheze heeft vanaf 1995 een commissie Kunst. Deze commissie adviseert het college van burgemeester en wethouders over kunst in de openbare ruimte en levert een bijdrage aan een integrale benadering van bestemmingsplannen waar kunst een onderdeel van vormt. Door vertrek van twee leden zijn we op zoek naar twee nieuwe leden.

De leden van de commissie worden door het college benoemd, vooralsnog voor een periode van vier jaar.
We dragen graag kandidaten aan het college voor die voldoen aan de volgende criteria:
a. zij zijn inwoner van de gemeente Bernheze;
b. hun andere functies zijn verenigbaar met die van lid van de commissie (leden van de commissie mogen direct noch indirect medewerking verlenen aan werkzaamheden waarover de commissie adviseert);
c. zij zijn geïnteresseerd in en hebben kennis van kunst en kunststromingen;
d. ze hebben ervaring met advieswerk;
e. zij zijn bij voorkeur afkomstig uit de kernen Nistelrode, Loosbroek en Vorstenbosch. De commissie streeft naar een evenwichtige verdeling over de kernen.

Oproep
Heeft kunst uw interesse en wilt u graag meedenken en meebeslissen over kunst in onze gemeente, meld u dan als kandidaat aan. Uw reactie kunt u vóór 1 april 2010 sturen naar de gemeente Bernheze ter attentie van mevrouw K. van den Akker, postbus 19, 5384 ZG Heesch, e-mail k.vanden.akker@bernheze.org. Ook voor meer informatie over het werk van de commissie Kunst kunt u met haar contact opnemen. Na ontvangst van de reacties informeren we de kandidaten over het vervolg van de procedure.

Taken van de commissie Kunst
De commissie Kunst levert een bijdrage aan de kwaliteit van de openbare ruimte. Ook heeft de commissie een adviserende taak bij het aankopen dan wel verkopen van kunstvoorwerpen voor de gemeente en het organiseren van manifestaties en exposities over (beeldende) kunst. De commissie Kunst staat onder voorzitterschap van de wethouder die het kunstbeleid in portefeuille heeft en bestaat momenteel uit vijf vaste leden. Aan de commissie kunnen tijdelijke leden worden toegevoegd uit de wijk/buurt waar een kunstproject gerealiseerd gaat worden. De commissie wordt begeleid en geadviseerd door het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur uit Tilburg.
De vaste leden van de commissie ontvangen een (kleine) vergoeding voor de aanwezigheid in de vergadering (presentiegeld).

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35