Deelgemeente Charlois Rotterdam

Roteb verwijdert graffiti van particuliere panden

Roteb gaat graffiti verwijderen van alle panden, dus ook van particuliere panden in de stad. Dat heeft het gemeentebestuur besloten. Speciale schoonmaakteams van Roteb starten dit eerste kwartaal met de werkzaamheden.

Graffiti is vele Rotterdammers een doorn in het oog. Zij storen zich aan bekladde energiehuisjes, bushokjes, speeltoestellen, bankjes en prullenbakken, maar ook aan opschiften en tekeningen op bijvoorbeeld rolluiken en muren. En dan maakt het natuurlijk niks uit of het op een pand van de overheid, een woningcorporatie of een particuliere eigenaar is. Roteb heeft daarom opdracht alle graffiti aan te pakken die zichtbaar is vanaf de openbare weg. Het gaat dus niet om graffiti in paden, brandgangen, portieken enzovoort.

Toestemming geven

Voor het verwijderen van graffiti van zijn of haar pand moet de eigenaar van het pand wel toestemming geven. Dat kan via het telefoonnummer van de gemeente Rotterdam: 14 010 (lokaal tarief). En ook als de eigenaar de graffiti niet van het pand verwijderd wil hebben, moet hij dat melden via dit telefoonnummer.

U kunt helpen

Roteb wil de wijken graffiti-vrij maken én houden. Daarbij is uw hulp onmisbaar. Ontdekt u in uw buurt nieuwe graffiti, dan kunt dat melden via het telefoonnummer van de gemeente Rotterdam: 14 010 (lokaal tarief). De nieuwe graffiti wordt dan zo snel mogelijk verwijderd

Aangifte doen

Is er graffiti aangebracht op uw eigendom, dan kunt u hiervan aangifte doen bij de politie. Het aanbrengen van graffiti is namelijk een vorm van vernieling en dus strafbaar. Met uw informatie kan een dader misschien eerder gevonden worden en zal zeker geprobeerd worden de gemaakte schoonmaakkosten op hem of haar te verhalen. Met elkaar kunnen we de graffiti terugdringen en werken aan een mooi en schoon Rotterdam.