Deelgemeente Charlois Rotterdam

Sportieve Boomfeestdag in het Zuiderpark

Vandaag, woensdag 17 maart, doet Charlois weer mee aan de nationale boomfeestdag door het planten van 50 bomen op het nieuwe Sportplaza in het Zuiderpark. Dit jaar doen de groepen 6, 7 en 8 van de Elisabethschool aan de Carnissedreef mee.

Ongeveer 85 kinderen wandelen van hun school aan de rand van het Zuiderpark naar de plantlocatie. Dagelijks bestuurder Ed Goverde heet de kinderen welkom en geeft vervolgens het startsein om te gaan planten. De kinderen krijgen allemaal een spade en planten met hulp van medewerkers van de Gemeentewerf Charlois de 50 bomen. Het zijn eiken en esdoorns die een plaatsje krijgen op de heuvels bij het skatepark en het nieuwe evenemententerrein aan de oostzijde van het park.

Sport

Na het planten staan er sportieve activiteiten op het programma. De Charloise boomfeestdag 2010 vindt tenslotte niet voor niets op het Sportplaza plaats. De kinderen kunnen er ondermeer tennissen, voetballen en handballen. Als extraatje kunnen zij een workshop djembé volgen. Na afloop van het supersportieve boomfeest vertrekken de kinderen met Zuiderparkpetjes en boomfeest-T shirts weer naar school. Met modderige schoenen en een ervaring rijker.