Gemeente Heiloo


Lintje voor rolstoelbusvrijwilligster mevrouw Oor-Pronk

Vrijdagmiddag 12 maart krijgt mevrouw Tiny Oor-Pronk een Koninklijke Onderscheiding voor haar werk als vrijwilliger bij de Stichting Rolstoelbus Heiloo. Ze krijgt het lintje vrijdagmiddag 12 maart bij haar afscheid van het bestuur van de Rolstoelbus van wethouder Rob Opdam.

Â

Mevrouw Oor-Pronk is al twaalf jaar vrijwilligster voor de Rolstoelbus. Ze nam na het plotselinge overlijden van haar man zijn taken over als penningmeester en chauffeur. Toen elf jaar geleden de post âcoördinator busrittenâ vrij kwam, bood ze aan deze functie er ook bij te nemen. Iedere dag stond zij klaar om de telefoon te beantwoorden en de ritten te plannen.

Â

De Stichting Rolstoelbus Heiloo waardeert de grote inzet van mevrouw Oor-Pronk. Mede door haar is de Rolstoelbus uitgegroeid tot een niet meer weg te denken aanvulling op het vervoer van de minder valide medemens, vinden zij.

Â

Ook voor het Katholiek Vrouwen Gilde Heiloo en de Parochiegemeenschap Heiloo is mevrouw ook een belangrijke kracht. Bij het Vrouwen Gilde heeft zij sinds 1991 verschillende functies gehad, op dit moment is ze voorzitter. Tussen 1979 en 1997 was mevrouw Oor-Pronk lid van de financiële commissie van de Parochiegemeenschap Heiloo. Voor haar inzet voor de Willibrordusparochie kreeg zij een gouden parochiemedaille.

Â