Gemeente Heiloo


Koninklijke onderscheiding voor vertrekkend raadslid Daas

Woensdagavond, als hij na 16 jaar afscheid neemt van de gemeenteraad, krijgt oud-wethouder John Daas een lintje. Burgemeester Hans Romeyn zal Heiloo-2000-politicus Daas de Koninklijke onderscheiding van lid van de Orde van Oranje Nassau opspelden.

Â

Daas maakte vanaf 1994 deel uit van de gemeenteraad van Heiloo voor Heiloo-2000. In de periode 2002 â 2006 was hij wethouder ruimtelijke ordening, financiën, openbare ruimten (groen, speelterreinen, recreatiegebieden) en monumentenbeleid.

Â

Afscheid gemeenteraad

Daas krijgt de onderscheiding tijdens de afscheidsavond van de oude gemeenteraad. Woensdagavond nemen zeven raadsleden uit de periode 2006 â 2010 afscheid. Naast John Daas nemen Ernest ten Hacken en Caj Oosters (VVD), Chris Streefkerk (fractie Streefkerk), Henk van der Werf (CDA) en André Czeyki en Ko Hemminga (PvdA) afscheid van de raad.

Â
Op donderdag 11 maart om 20.00 uur wordt de nieuwe gemeenteraad, met daarin vier nieuwe gezichten, benoemd. Vergeleken met de vorige raadsperiode zijn Dick Bergmans (Heiloo-2000), Ellen de Groot â Las van Bennekom (VVD), Hans van Halem en Elly Meriwani- van Waning (D66/ GroenLinks) nieuw. Mogelijk verandert de samenstelling van de raad nog als er een coalitie is gevormd en een of meer raadsleden wethouder worden.